Taşerona kadro getiren 696 sayılı kanun hükmünde kararnamenin (KHK) getirdiği sıkıntılar nedeniyle belediyelerde çalışan 300 kadar İZSU çalışanı kadro hakları için eylem düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllardır şoför olarak çalışan 316 taşeron işçi yayınlanan son kararname nedeniyle mağdur oldu. 2 Nisan’da işlerini kaybetme tehlikesi yaşayan belediye personeli yaşadıkları mağduriyete çözüm getirilmesini istedi.
İZSU Genel Müdürlüğü’nde hizmet alımı yoluyla istihdam edilen taşeron şirket çalışanları kadro düzenlemesinin kapsamı dışında kalınca yaşadıklarına isyan etti. 696 sayılı kararname kapsamında kadroya geçiş için müracaat eden 457 personelden 141 tanesinin başvurusu onaylanırken, 316 taşeron işçisi ise ortada kaldı. İzmir Valiliği bünyesinde kurulan itiraz ve tespit komisyonuna başvuran mağdur belediye işçileri soruna çözüm getirilmesini beklerken, taleplerine yanıt alamadıkları takdirde 2 Nisan’da işsiz kalma şokuyla karşı karşıya kalacak.

izsu

İŞSİZLİK DAYATILIYOR


Gelişmeler üzerine eylem düzenleyen İZSU personeli yaptıkları basın açıklamasında kararnamede yeni düzenleme yapılmasını talep etti. İZSU Genel Müdürlüğü’nün Konak’ta bulunan hizmet binası önünde toplanan yüze yakın çalışan attıkları “Kadro hakkımız engellenemez” sloganları ve ıslıklar eşliğinde düzenlemeyi protesto etti. Mağdur belediye çalışanları adına yaptığı açıklamada kadro hakkı için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Biz düzenleme çıktığı gün de söyledik, şimdi de söylüyoruz. Çıkan kararname kadro getirmediği gibi işsizliği dayatıyor. İktidar 150 bine yakın işçinin elinden ekmeğini alarak terbiye etmeye çalışıyor. Bir kez daha söylüyoruz, kapsam dışı kalan arkadaşlarımız için itirazlarımızı yapıyoruz ve görüşmeleri sürdürüyoruz. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz, sokaklarda olacağız. Arkadaşlarımız belediye şirketlerine geçene kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.