Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süre hafta sonları evlerine kapanan vatandaşlar, 1 Temmuz itibarı ile uygulamaya giren normalleşmenin keyfini çıkartıyor. Pazar günü bazı vatandaşlar plajları ve tatil beldelerini tercih ederken, tatil beldelerine gidemeyen vatandaşlar da piknik yapmayı tercih etti. İzmir'in rağbet gören piknik alanlarından olan İnciraltı Kent Ormanı da mangal yapmak ve temiz hava almak isteyenlerle doldu. Bazı vatandaşlar ise mangalın yanı sıra denize girerek serinlerken, müzik eşliğinde halay çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir hafta sonunu evlerinde geçiren vatandaşlar, artık serbest olan pazar günlerini dışarıda geçirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Vatandaşlardan Nurullah Doğan, "Kısıtlama boyunca evde bunalmıştık. Yasaklar bittikten sonra da güzel bir fırsat oldu bizim için. Şehir dışından misafirlerimiz geldi. Onlar için de bir değişiklik olsun, güzel vakit geçirelim diye buraya geldik" dedi.
Devran İnan isimli vatandaş ise, "Gaziantep'ten bacanağımın yanına tatile geldik. Yasakların bitmesiyle biz de biraz kafa dinlemiş olduk. Burası Gaziantep'e göre cennet diyebilirim. Oranın iklimi hem çok yakıcı hem çok sıcak, burada en azından deniz var" diye konuştu.