Haber / Murat ERVİN

Gazetemizin 25 Eylül'de manşetten duyurduğu 'Alperen'e kulak olun' haberinin ardından İzmir Valiliği, vatandaşlar ve iş insanları harekete geçti. Alperen'e öncelikle tek bir kulak yapılacağını, yaklaşık 6 ay sonra da diğer kulağın yapılabileceğini söyleyen anne Funda Fidan Çelik (36), oğluna sesini duyuracak olmanın mutluluğunu yaşıyor. İlk kulak için gereken 100 bin doların 75 binini hayırseverlerin yardımlarıyla topladıklarını belirten Çelik, “Geri kalan 25 bin dolar için tam ümitlerimizi yitiriyorduk ki İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger devreye girdi; İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri'nin de desteğiyle bu eksik tamamlandı. Her 4 kuruma da ne kadar teşekkür etsem az. Bugün de sayın valimize destekleri için teşekkür etmeye geldik” dedi.

3D YAZICI İLE YAPILACAK

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşadıklarını ve doğuştan iki kulağı olmayan 3.5 yaşındaki oğulları Alperen'in sağlığına kavuşabilmesi için ABD’de ameliyat olması gerektiğini belirten anne Çelik, “Alperen’den alınacak dokuyla 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla kulak yapılacak. Fakat 2 kulak için 200 bin dolar (Yaklaşık 1 milyon 854 bin lira) isteniyor. Ama her 2 kulak aynı anda değil, 6 ay farkla ameliyata alınacak. İlk kulak için acilen 100 bin doları bulup hastaneye yatırmamız gerekiyordu” diye konuştu.

'HIZIR GİBİ YETİŞTİLER'

Haberin yayımlandığı tarihe kadar tek bir kulak için gereken 100 bin doların yüzde 75’ini toplayabildiklerini vurgulayan anne Çelik, “Kasım’a kadar 25 bin dolar daha toplayıp Alperen’in doğum günü olan 8 Şubat’ta ameliyat olmasını çok istiyorduk. Ümidimizi yitirmeye başladığımız anda İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ile kentimizdeki iş insanlarının üyesi olduğu kurumlar devreye girdi ve hızır gibi yetişip eksiğimizi tamamladılar. İzmirli'nin kimseyi zorda bırakmayacağını söylemiştim, bu kent bir kez daha bunu kanıtladı. Artık tek istediğim benim sesimi henüz bilmeyen, tanımayan evladımın bizi duyması” ifadelerini kullandı.

‘ALLAH EVLATLA SINAMASIN’

Alperen doğana kadar muhasebecilik yaptığını fakat doğumdan sonra evladıyla ilgilenmek için işini bıraktığını da sözlerine ekleyen Çelik, “Çok daha fazla ilgilenmem ve üzerine düşmem gereken bir evladım olmuştu. Her anne gibi ben de evladımı seçtim. İşi her zaman bulurum ama 4 yılın sonunda gelen evladımı bir daha bulamam. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. İnanıyorum ki Alperen de, okul çağına gelmeden önce yaşıtları gibi duyup, konuşabilecek” şeklinde konuştu. Ameliyatın ardından ilk aşamada Alperen'in yüzde 40’lık bir duyma yetisine kavuşacağını belirten Funda Çelik zamanla bu oranın daha da artacağına dikkat çekti.

DELİK AÇILIP ZAR YAPILACAK

Alperen’in ‘microtia’ hastalığıyla kulaksız olarak dünyaya geldiğini, herhangi bir zihinsel rahatsızlığı olmadığını kaydeden Çelik, “Bu hastalığın sebebi bilinmiyor. Kanallar, delikler mevcut değil. Bunların yanı sıra sağ kulaktaki kemikçikler de yok. Kullandığımız bir işitme cihazı var ama bu da gerçek sesleri değil, elektronik sesi veriyor. Sesleri bilmediği için de konuşamıyor. İç kulakları sağlam olduğu için kulak delikleri açılacak, kulak zarı ve yapılan kulak yerleştirilecek" diye konuştu.

'AMELİYAT DOĞUM GÜNÜNDE'

Alperen'in doğum günü olan 8 Şubat'ta ABD'de ameliyata alınacağını aktaran Funda Çelik, “Dokuz Eylül Gazetesi'nin de desteğiyle çocuğum ilk kez annesinin sesini duyacak. Destek olan, dualarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler. İnşallah ikinci kulak ameliyatı için de gerekli olan 100 bin doları buluruz” dedi.