Milli Eğitim'in karma eğitim şartını kaldıran kararına İzmir Gençlik Platformu tepki gösterdi. Platform üyeleri, “Atatürk'ün verdiği kadın ve erkeğin eşitliğini bozdurmayacağız” dedi.

gokce-adarİzmir Gençlik Platformu, CHP İzmir Lise Komisyonu'nun desteği ile Alsancak'ta yürüyüş düzenledi. Ellerinde 'Tüm Umudumuz Gençliktedir' yazılı pankart ile Gündoğdu Meydanı'na yürüyen gençler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın karma eğitiminin kaldırılmasına yönelik verdiği kararına karşı çıktı. İzmir Gençlik Platformu Başkanı Mert Açık, “Biz dil, din, ırk ayrımı gözetmeden etkinlikler düzenliyoruz. Bu ayrışım eğitimde olmamalı” dedi. Platformun Başkan Yardımcısı Hakan Taşkıran ise “Biz, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan bir platform olarak, bu düşünceye karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Amacımız, her görüşten kişiyi kucaklamak; Atatürk ilke ve inkılaplarına saygılı bu ilkeleri koruyan insanları bir araya toplamak. Elimizdeki pankartta 'Tüm Umudumuz Gençliktedir' diye yazıyor. Çünkü biz, bu ilke ve inkılapları sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KARŞI ÇIKIYORUZ


CHP İzmir İl Başkanı Buğra Kızılkara da “Bugün burada toplanma sebebimiz karma eğitimin kaldırılmasına dur diyebilmek. İzmir Gençlik Platformu ve İl Komisyonu olarak barış içerisinde özgürlük içerisinde kadın erkek ayrımcılığı yapmadan, bir arada eğitim görmek, okula gitmek istiyoruz” dedi. Gençlere, İzmirli vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüş sırasında, balkonundan gençleri gören Mahide Şahin,“Şu an neler hissettiğimi anlayamazsınız. Atatürk dendiği zaman benim için her şey bitiyor. Bu gençliği gördükten sonra çok mutlu oldum” diye konuştu.