Haber/ Özge GÜNERKEN

Yönetim Kurulu Başkanlığını İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yaptığı Türkiye’nin en büyük Termal Otel ve Tedavi Merkezi olan Balçova Termal Tesisleri, doğa ve canlarla dost yapısı ile de dikkatleri çekiyor.

Balçova Termal Tesisleri Yiyecek İçecek Müdürü Mehmet Işık, “Biz doğallığa çok önem veriyoruz. Açık alanlarımızda kedilerimiz, köpeklerimiz özgürce yaşıyorlar. Onların besleme ve bakımını yapıyoruz. Balçova Termal’deki can dostlarımızın daha sağlıklı olmaları ve yaşam kalitelerinin de artması için kısırlaştırma çalışmalarına da başladık. Esin Önder öncülüğünde HAYTAP da bize bu konuda destek verdi. Balçova Belediyesi’nde kısırlaştırılan canlar yine buradaki güvenli ortamlarına geri gelecek. Bundan sonra da düzenli olarak gerekli kısırlaştırma ve bakımları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Balçova Termal sadece kendi açık alanlarındaki canlara karşı değil tüm sahipsiz hayvanlara karşı da duyarlılık gösteren bir kurum. Işık, “Balçova Termal’de tek lokmanın bile çöpe gitmemesine özen gösteriyoruz. Titizlikle yiyecekleri ayıklayıp hazırlıyoruz. Bu bağlamda hem buradaki sokak hayvanlarımızı besliyor hem de düzenli aralıklarla Nebiha Deprem Şopengazi Bakımevi’ne yiyecek yardımı yapıyoruz” diye konuştu.

Validen büyük destek

Hayvanlara olan sevgisi ile bilinen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Balçova Termal’in hayvan dostu kurum haline gelmesini sağlayan isim olmuş. Balçova Termal Tesisleri Yiyecek İçecek Müdürü Mehmet Işık, “Sayın Valimizin canlara her türlü desteğin verilmesi, korunmaları, barınmaları için talimatı var. Onun bu desteği sayesinde tesisimiz can dostu otel kimliğine kavuştu. Bu durum misafirlerimizin de takdirini kazanıyor. Birçok misafirimiz bahçedeki hayvanları severek, onlarla iç içe zaman geçirmekten keyif aldıklarını söylüyor” dedi.

‘Sağlıklı yaşa sağlıklı yaşlan’ mottosu ise çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Işık şunları söyledi: “Bu anlayışa bizler doğa sevgisini ve canlılarla bir arada yaşadığımız bilincini de ekledik. Hayvanlarla ve doğa ile iç içe olmak insanları da pozitif etkiliyor. Her canlı sevgiye olumlu tepki veriyor. Otelimize gelen misafirlerimiz bunu yakından görme şansına sahip oluyorlar. Otelimizde ayrıca sağlıklı ve doğal beslenmeye yönelik de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin misafirlerimize kendi seramızda yetiştirdiğimiz ürünlerimizi sunuyoruz.”

Barınak canları için brunch etkinliği var

HAYTAP ile birçok ortak çalışma gerçekleştirdiklerinden de bahseden Mehmet Işık, “Bu çalışmalar kapsamında 8 Aralık Pazar günü bir brunch etkinliğimiz olacak. Şopengazi Bakımevi’ne destek amaçlı düzenlenecek olan bu etkinliğe tüm hayvanseverleri de davet ediyoruz. Hem gelip burada doğal, sağlıklı yiyeceklerin tadına bakacak hem canlı piyano dinletisi eşliğinde keyifli saatler geçirecek hem de sahipsiz hayvanlara yardım etmiş olacaklar” dedi.

Tüm kurumlara örnek olmalı

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de Balçova Termal Otel’in İzmir’in örnek tesislerinden biri olduğunu kaydederek, “Valimiz Erol Ayyıldız yönlendirmesiyle Balçova Termal Otel, yiyecek atıklarını bir yıldır Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’ne gönderiyor. Hem Müdürümüz Mehmet Işık hem de tüm personeli hayvan sevgisi ile dolu. İşbirliğimizin ilerlemesi için geçtiğimiz günlerde oteli ziyaret ettik. Otel bahçesindeki tüm canlar son derece sağlıklı ve sevecen. Misafirlerin de bu durumdan memnun olduklarını gördük. Ziyaretimizde bizim için sürpriz plaket hazırlamışlardı, bizler de Federasyon’un ‘Bu İşletme Hayvan Dostudur’ afişini Balçova Termal’e verdik. Önümüzdeki ay brunch etkinliğine de ev sahipliği yaparak bizi açık büfe ile ağırlayacaklar. Canlar adına teşekkür ediyor ve diğer otellere örnek olmasını diliyoruz” dedi.