27 ekip 400 personelle sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne dek kamuya açık 354 bin nokta dezenfekte edildi.

Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında dezenfeksiyon çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıldan bu yana 354 bin noktayı dezenfekte etti. Kent merkezi ve çevre ilçelerde çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler parklar, sağlık kuruluşları, karakollar, spor alanları, okullar, ibadethaneler, muhtarlık ofisleri, eczaneler, bankalar, kafe ve restoranlar, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları gibi kamuya açık alanları koruma altına aldı. Taksiler, dolmuşlar, toplu ulaşım araçları, 112 Acil ambulanslarında aralıksız dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, bu çalışmalarda toplam 8 bin litre dezenfektan kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tüm bu alanlarda 27 ekip 400 personelle düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.
İbadethanelere yönelik dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra  İZBETON Genel Müdürlüğü de bu yıl  176 camide temizlik çalışması yaptı.