İzmir’in 7 yerel gazetesi Yeni Bakış, Ege Telgraf, Dokuz Eylül, Haber Ekspres, İlkses, Ticaret ve Yenigün, İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde bu yıl 87’nci kez İzmirlilerle buluşan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda stant açtı.

Kültürpark 2 No’lu Hol’de İzmir’in yerel gazetelerini İzmirlilerle buluşturmayı ve daha çok kişiye tanıtmayı hedefleyen standın açılışında konuşan Ticaret Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cemal Tükel, İzmirli 7 gazetenin ayda 4 gün gazete çıkarmama kararı alarak yaptığı güç birliği hakkında da açıklamalarda bulundu.

İzmir, gazetecilik okulu


İzmir’in çok eski bir gazete şehri olduğuna vurgu yapan Tükel, “1800’lü yıllardan beri,İzmir’de yabancı ve Türkçe olarak birçok gazete yayınlandı. Bu, Cumhuriyet döneminde de devam etti ve İzmir hakikaten bir gazetecilik okulu gibi birçok gazeteciyi Türkiye’ye kazandırdı. İstanbul’daki birçok gazetede İzmirli ya da İzmir gazetelerinden çıkan arkadaşlarımız, yazarlar, gerek köşe yazarları gerek diğer kitap yazarları bulundu. Bundan dolayı da İzmir hakikaten bir gazete şehridir. Yeni Asır’dan başlayarak, Ticaret, Dokuz Eylül, İlkses, Ege Telgraf, Yeni Ekonomi (Yeni Bakış)… Bunların hepsi birer simge gazeteler” dedi.

Güçbirliği yaptık


Son yıllarda basında ciddi bir sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Tükel, “Bu sıkıntıyı atlatabilmek için en önemli şeyin güç birliği yapmak olduğuna karar verdik. İzmir, 7 gazetesini bir araya toplayarak bir güç birliği gösterisinde bulunuyor. Ve bunu başka alanlarda, başka platformlarda iletmek istiyor. Çünkü biz lokal, yani yerel yayınız. Yerel yayınlar, İzmir’in yerel problemlerini, yerel haberlerini ve her şeyini bırakın yerel hayatını yansıtır. Eğer İzmir’de yaşıyorsak ve İzmir’dekileri görmek istiyorsak, biz de onlara dokunmak durumundayız ve dokunuyoruz. Bu nedenle, bu dokunmanın arkasından, gazetelerimizi okuyucuyla daha fazla buluşturmak adına hep birlikte bir stant yaptık. Burada gazete temsilcilerimiz bulunuyor. Tüm fuar ziyaretçilerini standımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.