TRT İzmir'de iktidarı eleştiren paylaşımları nedeniyle memuriyetten atılan Binali Erdoğan'dan sonra şimdi de onun paylaşımlarını beğenen başka personelden savunma istendi.

umutTRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nün baş kameramanlarından Haber Sen Yöneticisi Binali Erdoğan’ın memuriyetten çıkarılmasının ardından başlatılan sosyal medya soruşturmaları sürüyor. Başlatılan soruşturmalar kapsamında sözlü olarak ifadeleri alınan personel için incelemeler tamamlanmak üzere. Müfettişler, ilk olarak Haber Sen Şube Sekreteri Necmi Kupa için ‘kınama’ cezası istedi. Cezaya gerekçe olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125 maddesinde yer alan ‘hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak’ maddesini gösterdi.

KUPA SESSİZ KALDI

trt-(1)TRT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yazısında, Binali Erdoğan'ın 5 Nisan 2017'de sosyal medyadaki kişisel hesabı üzerinden yaptığı paylaşım hatırlatılarak, Necmi Kupa'nın da bu paylaşımları yine kendi hesabından beğendiği ifade edildi. Yazıda; “İlgili talimat gereği hakkınızda yürütülen soruşturmada, Binali Erdoğan'ın kendisine ait facebook hesabı üzerinden, 05-04-2017 tarihinde Cumhurbaşkanının fotoğrafı ile 'Siyasi hayatım boyunca ne aldatan oldum ne de aldanan. Demekki ne FETÖ aldattı ne de PKK' şeklinde yer alan ifadelerin yer aldığı görüntüye 'Pervaneyi geçtiler. Bu ne pişkinlik yaa. Dün ne diyordun bugün ne diyorsun düdükkk' şeklindeki paylaşımını kendi facebook üzerinden beğendiğiniz kanaatine varıldığından” denilerek söz konusu eylem için soruştırma başlatıldığını açıklandı ve savunması istendi. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü Verici Hizmetlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı bünyesinde başteknisyen olarak görev yapan Necmi Kupa ise soruşturmaya dair açıklama yapmak istemedi.