Çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen “Baba” filminin yönetmeni ve oyuncu kadrosu tanıtım toplantısında buluştu. Yönetmen Yalçın, “Bu sektörde İstanbul'un tek alternatifi İzmir” dedi

gokce-adarBir İzmir yapımı olan Baba Filmi, yönetmeni ve oyuncu kadrosu ile birlikte ilk tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. EILITH Medya'nın yapımcılığını üstlendiği; televizyon filmi olarak izleyici ile buluşacak olan “Baba”, eski mafya ilişkilerinden uzak duran ve kızları ile yaşamaya başlayan bir babanın hikayesini konu alıyor. Filmin içeriği ve yapım aşamasının anlatıldığı toplantıda Yönetmen Oğuz Yalçın, “Bu sektörde İstanbul'un tek alternatifi İzmir” dedi. İzmir yapımı olan Baba filmi, izleyici ile buluşmak için gün saymaya başladı. Yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın üstlendiği filmin ilk tanıtım toplantısı İzmir'de gerçekleşti. Toplantıya filmin oyuncuları: İnan Ulaş Torun, Sebahat Kumaş, Melih Çardak, Tarık Papuççuoğlu, Tuna Arman, Vural Buldu katıldı.


SEKTÖR BURAYA KAYIYOR


Filmin yönetmeni olan Oğuz Yalçın, film ve dizi sektöründe İstanbul'un tek alternatifin İzmir olduğunu dile getirerek, “İstanbul'daki oyuncuların altından bir İzmirlilik çıkıyor” dedi. Yalçın, şöyle devam etti: “İzmir'de teknik sıkıntılar var. Alt yapı hazır değil. İzmir'de çekilen diziler bir süre sonra bitiyor çünkü maliyetli oluyor. İzmir'de çekilen bir bölümde setin çay görevlisi bile İstanbul'dan geliyor. Sanki İzmir'de çay görevlisi yokmuş gibi. Bu da maliyetli oluyor. Artık, İstanbul'da nefes bile alınmıyor. Yavaş yavaş sektör buraya kayıyor. Birçok oyuncu, sanatçı İstanbul'u terk etmiş durumda.”


OYUNCULUK OKULU


Yönetmen Yalçın, İzmir'de belediyelerin dizi ve film sektörü için ciddi bir oluşumunun olmadığını söyleyerek, “Biz bir oyunculuk okulu kurduk. Bu okul ile gençlerin önünü açıyoruz. İzmir'de potansiyel var” diye konuştu. Baba Filmi'nin oyuncuları, İzmir'de olmaktan ve İzmir'de çekilen bu filmin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Filmin çekimlerinin sürdüğünü bildiren yapımcılar, vizyon tarihinin ise kısa bir süre içinde belli olacağını kaydetti.