Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir İl Nüfus Müdürlüğü’de iki çalışanda korona virüs tespit edildiğini açıklayan BES İzmir Şubesi, çalışanların önlem alınmadan çalıştırılmaya devam ettiğini iddia etti. BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, bayram ve yıllık izinleri nedeniyle il dışına çıkan çalışanların korona virüse yakalanarak geri döndüğünü dile getirerek, “Risk bu kadar artmışken gerekli önlemler alınmadan vaka çıkan iş yerlerinde filyasyon işlemleri, hijyen sağlanmadan kamu hizmeti devam ettirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

HALKI TEHLİKEYE ATIYORLAR

İki çalışanda korona virüs çıkmasına karşılık halen çalıştırıldığının altını çizen Güven, “Bayram izninden dönen bir çalışanın memleketinde ailesinde Kovid-19 çıkmış olması dolayısıyla kendine Cuma günü test yapılmış. Yine hafta sonu bir başka çalışan da test yaptırmış ve iki emekçinin de test sonucunun pozitif çıktığı öğrenilmiştir. İl Nüfus Müdürlüğü bu durumda İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne durumu aktarması gerekirken, tam aksine gelen vatandaşların randevularını da ertelemeyerek hiç bir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ettirerek, konuyla ilgili genelgelere aykırı hareket ettiği gibi halk sağlığını da tehlikeye atmıştır” şeklinde konuştu.

VAKA HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

İl Nüfus Müdürlüğü çalışanlarından yaklaşık 15 kişinin test yaptırdıktan sonra evlerinde karantinaya alındığını açıklayan Güven, “Yine aldığımız bir habere göre İzmir Vergi Daire Başkanlığı'nda test sonucu pozitif çıkan bir çalışan olduğu filyasyon işleminin yapıldığı öğrenilmiştir. Geçen haftalar Karşıyaka Denetim Serbestlik, dün Buca Denetim Serbestlik de olmak üzere işkolumuzda bir çok iş yerinde vaka haberleri gelmektedir” dedi. Güven, “İş yerlerinde vaka sayıları artarken kamu idarecilerinin bir kısmı var olan durumu önemsemez bir tutum sergilemektedir. Bu koşullarda kamu iş yerlerinde sağlıklı çalışma ortamı sağlamak mümkün görünmemektedir. Peki kamu iş yerlerinde vaka sayıları artarken, okulların açılması gündemdeyken bulaş riski nasıl en aza indirilecektir” diye konuştu.

VALİLİĞİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Güven, sözlerini şöyle sürdürü: “İzmir’de dün bir günde 400 ü aşkın vakanın tespit edildiği göz önüne alındığında İzmir Valiliğinin başta kamu idarecilerini gerekli önlemler alınması noktasında daha net bir tutum sergilemesi gerektiği açıktır. Bir çok kamu idarecisi işi, sağlığın önüne almakta kraldan çok kralcı tutumlar sergilenmektedir. Ancak İzmir Valiliği Demokratik Kitle örgütleriyle fikir alış verişi yapmamakta hatta randevu dahi vermemektedir. Sendika olarak tüm iş yerlerinde çalışanların salgın izleme kurulları oluşturmaya ve eğer kamu idareci gerekli önlemleri almıyorsa harekete geçmeye çağırıyoruz.”