İZMİR'de, merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre bugün saat 08.13'te, merkez üssü İzmir Körfezi olan, Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklügünde bir deprem oldu. Yerin 16.8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'nin özellikle sahil semtlerinde daha şiddetli hissedildi. Güne sarsıntı ile başlayan İzmirliler, kısa süreli korku yaşadı. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

İZMİR'DE 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

İzmir'de, saat 08.13'te meydana gelen ve merkez üssü İzmir Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 08.30'da da yine aynı yerde, 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. İkinci deprem de kentte hafif şidette hissedildi.

MİDİLLİ DEPREMİNİN UZANTISI MI ARAŞTIRILACAK

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'de, saat 08.13'te meydana gelen ve merkez üssü İzmir Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremin, 4.8 büyüklüğünde bu sarsıntının bağımsız bir deprem mi yoksa Midili depreminin etkili olan Anadolu'ya uzanan kolu üzerinde mi olduğunu araştıracaklarını söyledi.Prof. Dr. Ercan, "Deprem 08.13'te, yerin 16.8 kilometre derinliğinde oldu. Depremin olduğu tam nokta İzmir Körfezi'nin içi, uzun adanın hemen kuzeyinde Foça, Karaburun, Gediz Çatalağzı üçgeni içinde oldu. Deprem en güçlü olarak Foça ve mahallesi Bağarası, Menemen ve İzmir'in Karşıyaka, Alaybey, Bayraklı ve Urla ilçesi kesimlerinde güçlü olarak hissedildi. Deprem dalgaları yaklaşık süresi 17 saniye sürdü. İzmir'deki evlerde hissedilir düzeyde salınma gelişti. Bu depremin işleyişi üzerinde bilgimiz yok. 4.8 büyüklüğünde bu sarsıntının bağımsız bir deprem mi yoksa Midili depreminin etkili olan Anadolu'ya uzanan kolu üzerinde mi olduğunu araştıracağız. Deprem yıkıcı olmamıştır ancak Gediz Çatalağzı'nın olduğu yerde eski taş evlerde baca yıkılması gibi basit zararlar oluşturmuş olabilir" dedi.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_12/2017_12_25/1797446/izmir_de_4_8_buyuklugunde_deprem.mp4