Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Buca ilçesinde kullandı.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Oyunu kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Yücel, "Oldukça coşkulu ve verimli bir seçim süreci geçirdik. Şimdi söz milletin. Sandıktan çıkacak sonuç halkımızın kararıdır. Dilerim ki olaysız, kazasız belasız bir gün geçiririz. Tüm İzmirlileri bir kez daha oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkarak bu demokrasi şölenini yaşamaya davet ediyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin eşi ile birlikte oyunu kullandı.

Karşıyaka Şemikler İlkokulu 2380 numaralı sandıkta oyunu kullanan MHP İl Başkanı Veysel Şahin, "Oyumuzun Türk Milleti'ne Türk devletine ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Şimdi söz sırası Türkiye'de ve İzmir'de. Hemşehrilerimizin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. Seçimlerin büyük bir demokratik olgunluk ve saygı çerçevesi içerisinde geçmesi için bütün hemşehrilerimizin hassasiyet göstermesini rica ediyorum" dedi.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, eşi Nuriye Şengül ve çocuklarıyla birlikte Bayraklı'da oyunu kullandı.

Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'ndaki 1013 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Şengül, yerel seçimlerin Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diledi. Başkan Şengül, "İzmir'e ilişkin projelerimizi ve halkımızın neden bizi seçmesi gerektiğini, teşkilatımızla birlikte bugüne kadar anlattık. Artık mühür milletimizde. Sandıktan çıkacak her sonuç, elbette kabulümüzdür. Ama ben inanıyorum ki İzmir, tercihini bizden yana kullanacak. Bu seçimin kazananı İzmir olacak" dedi.