Kartpostallarla İzmir Semtleri söyleşisi Milli Kütüphane'de gerçekleşti. Sunumda Atatürk'ü Basmane Garı'nda karşılamaya gelen İzmirlilerin fotoğrafları ilk kez paylaşıldı.

Ege Gastronomi Turizmi Derneği ve Milli Kütüphane İşbirliğiyle “Kartpostallarla İzmir Semtleri" başlıklı söyleşi Milli Kütüphane'de gerçekleşti. Sunumda bugüne kadar İzmirlilerin pek bilmediği yeni fotoğraflar da paylaşıldı. Bu fotoğraflar içinde Atatürk'ün İzmir'e gelişinin haberini alan ve onu karşılamak için Basmane Garı'nda toplanan İzmirlilerin görüntüleri de sunumu izlemeye gelenlerin ilgi odağı oldu.

ZENGİN SUNUM


“Kartpostallarla İzmir Semtleri” söyleşisinin konuğu olan Kent Tarihi araştırmacı yazarlarından Orhan Beşikçi yaptığı sunumda Basmane tekstil fabrikaları, suyunu Yeşildere'den alan Boyacı deresini, Basmane Garı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün karşılanması ve uğurlanması, Hilal kavşağının önemi, Tembirhane ve uyuz hamamı, Kervan köprüsü, Tepecik höyüğü, Servili tepe pompa istasyonu, Eski Basmane mahalleleri, yatır ve türbeler, sadaka ve binek taşları, cami, kilise, sinagog ve kortejolar (eski Yahudi evleri), eski İzmir evleri, Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde geçen gizli kalmış merdivenli medrese sinemaları anlattı.