İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönemde startını verdiği Buca-Bornova arasındaki tünel inşaatı ekonomik krize takıldı. Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun onayıyla çıkılan “derin tünel” inşaatının ihalesini 183 milyon TL’ye HGG İnşaat A.Ş almıştı. Kent içi trafiği rahatlatmak proje geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için karar almıştı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak kente kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın (Uçan Yol) devamı niteliğinde olan ve İzmir Otogarı’na kadar uzanarak kesintisiz ulaşımı sağlayacak, derin çift tüp tünel-viyadük-alt/üst geçit ve yol yapımını kapsayan projenin yapım çalışmaları tıkandı. Yüklenici firma, ekonomik krizi ve artan maliyetleri gerekçe göstererek 2,5 kilometrelik tünel inşaatından çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı “kamu kurumlarına iş yapan müteahhitlerin iş bırakmasına olanak tanıyan genelgeden” yararlanan şirketin başvurusu uygun bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne durumu bildiren şirket şantiye güvenliği dışında tüm personelini ve ekipmanları geri çekti. Buna göre, son durumu ve yapılan çalışmaları raporla değerlendirecek olan belediye yönetimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de onayıyla “işe devam” kararı verecek. Böylece, işin devamı için yeniden ihaleye çıkılacak.