Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu dün İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu önünde basın açıklaması düzenledi. Platform başta 18 yıldır İsrail'de tutuklu bulunan Ahmet Saadât ve 36 yıldır Fransa'da tutuklu olan Corç İbrahim Abdullah olmak üzere tüm Filistinli tutsaklara özgürlük talep etti.

Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı Samidoun’un çağrısını yaptığı uluslararası dayanışma kampanyasının bir parçası olarak yapılan basın açıklaması öncesi, Corç Abdullah’a özgürlük kampanyası adına Türkçe ve Fransızca konuşma yapıldı. Konuşmasında Fransa'nın 40 yıla yakındır tutuklu tuttuğu Corç Abdullah'a “pişmanım” dedirtmeye çalıştığını ancak Abdullah’ın Filistin davasından vazgeçmediğini söylendi.

Dün öğlen saatlerinde İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Pelin Açıkgöz, Filistin davasının her dilden, memleketten, inançtan mazlumların ortak direniş olduğunu vurgulayarak, “Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları olarak, bu iki yoldaşımızı bağrımıza basıyor, mücadelelerini sahipleniyoruz. Kendisini Ortadoğu'nun tek demokrasisi olarak pazarlamaya çalışan Siyonist İsrail ve insan hakları konusunda caka satmaya çok meraklı emperyalist Fransa, iki yoldaşımızı derhal serbest bırakmalıdır.” dedi.

Basın açıklması,”Yıkılsın Siyonist İsrail Devleti!”, “Corç Abdullah ve Ahmet Saadât'a özgürlük!” sloganlarıyla sona erdi.