İzmir Arabuluculuk Uyuşmazlık Çözüm ve Tahkim Merkezi (İZARAMER), düzenlenen etkinlikle hizmete başladı.

Konak'taki merkezde düzenlenen etkinliğe çok sayıda arabulucu avukat ve yargı mensubu katıldı.

Merkezin açılış kurdelesini Yargıtay onursal daire başkanlarından Şükrü Saraç, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu ve merkezin başkanı arabulucu avukat Meltem Kabasakal kesti.

Kabasakal, İZARAMER'in 39 ortaklı bir şirket olduğunu belirterek bu sayının çoğu arabuluculuk merkezinden yüksek olduğunu ifade etti.

Kabasakal eşit ortaklı bir şirket olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim özelliğimiz şu, tüm hisselerimiz eşit. Bu çok önemli birşey. Şirketin konusu arabuluculuk, uyuşmazlık ve tahkim. Çok açık. Dolayısıyla şirkette herhangi bir kimsenin yüksek hisseye sahip olup yönetme durumunu engelledik. Herkes eşit, paylar eşit ve arabuluculuğa gönül vermiş kişiler. Bunu emeğimizle yapacağız, bir mal satışı yok burada ticari şirket ama mal satımı yok, arabuluculuk yapılacak, eğitim verecek, uzlaştırma yapacak, tahkim yapacak ve bunu profesyonel arabulucu avukatlar yapacak, şirkete ortak olarak sadece arabulucu avukatlar girebiliyor. Şirketin ana sözleşmesinde 'sadece Arabuluculuk Daire Başkanlığı siciline kayıtlı arabulucular bize ortak olabilir' maddesi var. Dava şartı kapsamındaki bütün arabuluculuk alanlarında çalışacağız."

Kaynak: aa