HABER/ Sinan KESKİN

Bundan 11 ay önce İzmir'e gelen ve buradan Ortadoğu'ya doğru seyahate devam eden Julie, Timothee ve Lupo dönüş yolunda yine İzmir'e uğradılar. Fransa'da bir tasarım şirketinde proje yöneticisi olan Julie Marmey ve engelli çocuklarla çalışan bir hasta bakıcı olan Timothee Hadj Rabah çifti dünya turu yapmaya karar verdiklerinde köpekleri Lupo'yu uçağa bindirmek istemedikleri için bisikletleriyle yola çıktılar. 15 ayda 14 bin kilometre yol yapan çift 13 ülke gezdi. Julie ve Timothee çiftinin gezisini özel kılan ise onlarla birlikte seyahat eden köpekleri Lupo.

Yolun belli bir kısmında koşarak, kalan kısmını ise Timothee’nin arkasındaki seleye oturarak seyahat eden Lupo’yla gezmek zor olmuyor mu diye sorduğum Julie, “Yanımızda ekstradan bir kişi varmış gibi yiyecek taşımamız gerekiyor. Bunun haricinde bizim için hiçbir zorluğu yok” dedi.

Genç çift, “Şehirler çok kalabalık olduğu için genellikle şehirleri sevmiyoruz. Doğal ortamdan uzak ve köpeğiyle gezen biz bisikletliler için çok uygun değil. 14 Ekim 2017’de evimizden ayrıldık. Fransa’dan Kırgızistan’a kadar gittik ve şimdi geri dönüyoruz. Kırgızistan’da iki ay geçirdik ama kalan sürede hep yollardaydık. Gittiğimiz yerlerde dinlenmek ve çevreyi keşfetmek için genelde birkaç günümüzü ayırıyoruz. Eve döndüğümüzde yapmak istediğimiz çok fazla proje var. Önceden yaptığımız işleri yapmayacağız. Kırsal kesime yerleşip kendi bahçemizi yapacağız. Belki eski bisikletleri onarıp geri vermeyi düşündüğümüz bir dernek de kurabiliriz” diyorlar.

TADINI ÇIKARIN

Bir köpekle dünya turu yapmayı düşünenlere tavsiyerde bulunan Timothee, şunları anlatıyor; “Göründüğü kadar zor değil, korkmayın. Acele etmeyin, gezmenin tadını çıkarın. Kesinlikle bir köpekle gezmenizi tavsiye ederiz. Tabii bunun için köpeğinizin Lupo gibi eğitimli olması gerekiyor. Seyahat esnasında yola fırlamaması gerektiğini bilmeli.”

Seyahat çizgi roman olacak

Dünya turuna çıkmadan önce Fransa'da bir tasarım şirketinde proje yönetisici olan Julie, seyahat boyunca gezdileri yerleri eğlenceli çizimlerle defterine not etti. Başrolünde yine Lupo'nun yer aldığı çizimler ileride bir kitaba dönüşecek.