İzmir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yılı kutlama programı saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başlayacak. Ardından saat 10.15'te İzmir Valisi Erol Ayyıldız, makamında tebrikleri kabul edecek. Kutlamalara saat 10.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda geçit töreni ile devam edilecek. Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizonu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılan İzmirlilerin bayramını kutlayacak. Saat 11.00'de saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunacak, Türk Bayrağı göndere çekilecek. Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'nca belirlenecek görevlinin, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasından sonra, 11.15-12.00 arasında geçit töreni yapılacak.

KONAK


İzmir’in kalbi Konak’ta bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşu iki farklı noktada düzenlenecek iki ayrı halk konseriyle kutlanacak. Konak Belediyesi’nin ‘Kurtuluş Coşkumuz, Barış Sevdamız Hep Sürecek’ sloganıyla duyurduğu konserler aracılığıyla hem 30 Ağustos ile 9 Eylül’ün zafer coşkusu hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözüne vurgu yapılarak 1 Eylül Dünya Barış günü kutlanacak.



KARŞIYAKA


Zafer Bayramı'nı büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık on bin Cumhuriyet sevdalısının katılımı ile fener alayı düzenleyecek. Perşembe günü (yarın) saat 20.00’de, Karşıyaka Belediyesi önünden başlayacak olan fener alayı için vatandaşlara yüzlerce Türk Bayrağı dağıtılacak. Pankart ve meşaleler ile görsel bir şölen oluşturulacak. Çarşı, büyük zaferin hatırasına gelin gibi süslenecek.

BORNOVA


30 Ağustos coşkusu Bornova Belediyesi’nin düzenlediği konserle yaşanacak. Mustafa Kemal Atatürk’e yazılan Aşık Mahsuni Şerif’e ait “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” adlı türküyle tanınan Faruk Demir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Bornovalılar için sahne alacak. Konser, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da 30 Ağustos saat 21:00’de başlayacak.

SELÇUK


Selçuk Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenecek Fener Alayı 20.30’da Atatürk Anıtı Önü’nden başlayıp İstasyon Meydanı’nda son bulacak. Fener Alayı’nın ardından İstasyon Meydanı’nda saat 21.00 de Kafkas ve Zeybek halk oyunları gösterisi Selçuklularla buluşacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu saat 21. 15’de İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek olan Serkan Yıldız Konseri ile devam edecek.

DİKİLİ


Dikili Belediyesi tarafından bu yıl 30/31 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, birbirinden değerli siyasetçi, sanatçı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini ağırlayacak. 30 Ağustos Perşembe günü başlayacak festivalin ilk gününde Leman Sam, ikinci günü olan 31 Ağustos’ta Onur Akın ve festivalin kapanış günü olan 1 Eylül Cumartesi günü de Sümer Ezgü sahne alacak. Müziğin güçlü seslerinin peş peşe üç gün sahne alacağı festivalde usta sanatçılar, sevilen ezgilerini Dikili Atatürk Meydanı'nda hayranlarıyla birlikte Cumhuriyete bağlılık kararlılığıyla seslendirecek.



MENDERES


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yılı Menderes Belediyesi tarafından coşkuyla kutlanacak. Belediye önünden fener alayı ile başlayacak etkinlikler Menderes 19 Mayıs Stadı'nda devam edecek. Bando eşliğinde Menderes Belediyesi önünde başlayacak fener alayı, 2 metre genişliğinde 160 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı ile yürüyüşünü gerçekleştirecek. 10 bin bayrak da etkinliğe katılan vatandaşlara Menderes Belediyesi tarafından dağıtılacak.