Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, usta sanatçılardan kentin farklı noktalarına yerleştirilecek eserlerini inceledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl 6'ncı kez düzenlenen Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret ederek usta heykeltraşlarla bir araya geldi. "İzmir ve Mitoloji" temasıyla gerçekleştirilen bu yılki çalıştay için İzmir'e gelen sanatçılarla tek tek sohbet eden Kocaoğlu,

eserler hakkında bilgi aldı. Türkiye'nin yanı sıra İran, Ermenistan, Gürcistan, İtalya, Polonya, Karadağ, Yunanistan, Sırbistan ve Güney Kore'den gelen sanatçılar, İnciraltı Meydanı'ndaki 1. bölüm çalışmalarını tamamladı. Güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencileri, Çalıştay süresince sanatçılara asistanlık yaptı.

ÖNCE MERMER, SONRA BRONZ


Mermerin işlendiği ilk bölümünde, jürinin belirlediği 2'si Türk toplam 7 heykeltıraş, Antonıs Myrodias (Yunanistan), Behnam Akharbin Moghanlou (İran), Evrim Çamoğlu (Türkiye), Hayk Tomakyan (Ermenistan), Ivan Tsıskadze (Gürcistan), Marino Di Prospero (İtalya) ve Ümit Turgay Durgun (Türkiye) yer aldı.

İkinci kısım 'Bronz' bölümünde yer alan Anna Teresa Rasinka (Polonya), Barış Direnç Altınay (Türkiye), Luka Radojevic (Karadağ), Nedim Hadziahöetovic (Sırbistan) ve Sodong Choe (Kore) ise eserlerini Kültürpark 1 Nolu Hol'de gerçekleştiriliyor. Mermer ve bronzdan oluşan heykeller, daha sonra İzmir'in farklı yerlerine yerleştirilecek.