Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının masaya yatırılacağı “Ege Ekonomik Forum” 25-26 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek.

Tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de, ilk kez “Ege Ekonomik Forum” adı altında uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlıyor. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) bölge ortaklığı ve NTV &Özgencil işbirliğinde 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek forum, liderleri İzmir’de buluşturacak. Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou’nun katılacağı forumda alanlarında öncü isimler tecrübe ve birikimlerini paylaşacak. Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını Binali Yıldırım gerçekleştirecek.

TANITIM FIRSATI

Konuyla ilgili olarak İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısına Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Özgencil Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Özgencil, Doğuş Ekonomi Yayın Grubu Başkanı Servet Yıldırım, DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan ve Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Ege Ekonomik Forum Toplantısının ortaya çıkışını ve beklentilerini anlattı. EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Bu sene EGEV’in 25. yılı. Vakfın kuruluş misyonuna uygun bir projeye imza atmak istiyorduk. Ege Ekonomik Forum bu amacımıza uygun olduğu için teklife olumlu yaklaştık. Ege Ekonomik Forum Ege Bölgesi’nin potansiyelinin anlatılmasına fırsat sağlayacak. Türkiye ve Yunanistan’ın liderlerini de İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu. Cem DAĞTAŞ

Yunanistan da temsil edilecek

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in bölge ortaklığı, Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan “Ege Ekonomik Forum”un “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor. “Türkiye ve global büyüme sorunları” ile başlayacak forum, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı “İki Yaka Bir Deniz”, “Ege Bölgesi Ekonomisi ve Sanayisi”, “Sürdürülebilir İnovatif Tarım”, “Bölgenin Yenilenebilir Enerji Üssü Olması”, “İpek Yolu’ndan Günümüze Ticaret ve Lojistik”, “Ege’nin Muhteşem Kentlerinden Geleceğin Kentlerine” ve son olarak da “Ege Bölgesi’nin Marka Değerleri”nin ortaya konulacağı oturumlarla vizyon yaratmayı hedefliyor.