Mitingde, kamu emekçilerinin vergi adaletsizliğinin son bulmasını, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini, kamudan ihraç edilenlerin derhal göreve iade edilmesini, insanca yaşayabilecek temel gelir güvencesinin sağlanmasını isteyeceklerini söyledi.

Mitinge, başta İzmir olmak üzere, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak KESK Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İKK, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Tabip Odası, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler destek geldi. Mitinde Bandista grubu da sahne aldı. Miting yoğun katılımla gerçekleşti.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik mitingde yaptığı konuşmada, “Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, onlar ‘Korku, açlık, mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltme ile sınandığımızı’ söyleyip sabretmemizi söylüyorlar. Onlar sırça saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşarlarken, sadece bir dakikalık elektrik giderleriyle onlarca işçi, emekçi geçinebilecekken bu duruma da şükretmemizi istiyorlar. Onlar iğneden ipliğe yurt dışından tüm ithalatı dolar ile yaparken ‘Devletin verdiği parayı dolara çevirenler ahlaksızdır’ diyorlar! Oysa biliyorlar ki, bizlerin dolara yatıracak bir kuruş parası yok. Bırakalım paramızı dolara çevirmeyi, elimize geçen parayla ay ortasını bile göremiyoruz. Kimin ahlaksız, vicdansız olduğunu dünya âlem biliyor” dedi.