İzmir Körfezi'nde her yıl mayıs ayının sonunda başlayan çipura ve lidaki balık avı sezonu bu yıl erken açıldı. Deniz kenarlarına akın edip oltalarını atan amatör balıkçılar, bollaşan balıkları tutmaya başladı.

İzmir Körfezi'nde ve kıyılarda çipura ile lidakinin bollaşması üzerine amatör balıkçılar oltaları ve ekipmanlarıyla birlikte, başta kordonboyu olmak üzere sahil kenarlarını mesken tuttu. Bazıları kısa sürede balık tutmayı başarırken, kimileri de sabırla beklemeyi sürdürdü. Çipura ve lidakinin yanı sıra, lüfer ve istavrit gibi balıkların da oltaya takıldığını belirten balıkçılar, sabah erken saatlerde ve durgun suda avlanmak gerektiğini vurguladı. Öte yandan deniz kenarında boru kurdu, mamun, kırmızı kurt, sülünez gibi balık yemlerinin satışını yapanlar da yoğunlukla birlikte satışlarının arttığını söyledi.

'Körfez bereketli'

Sabahın erken saatlerinden beri balık tuttuğunu belirten Nuri Öztürk, "Ben balık tutmaya sürekli geliyorum. Ancak lidaki ve çipura sezonun başlamasıyla birlikte balık tutmak daha keyifli hale geliyor. Havanın güneşli olup olmaması çok belirleyici değil ama özellikle rüzgarsız ve durgun havalarda balıklar daha kolay avlanıyor. Körfez bereketli, körfezden her türlü balık çıkıyor" dedi.

Sabır işi

Hobi olarak düzenli aralıklarla balık tuttuğunu söyleyen Sabahattin Kaya, "Çipura sezonu 10-15 gün sonra daha da hareketlenecek. Sezon başladığı zaman ortalama 2 ay boyunca devam ediyor ve biz de daha sık balık tutmaya çıkıyoruz. Burada bazıları benim gibi hobi için balık tutuyor, bazıları da tuttuklarını satıyor. Balık tutmak zevkli bir iş, sabır işi. Önemli olan beklemeyi bilmek. Denizden ne çıkacağı belli olmuyor bu yüzden heyecanlı bir iş" diye konuştu.

Körfez'den iri bir çipura avlamayı başaran Serdar Polat ise, "Bugün talihli günümdeyim. Akşam bu balığı eve götürüp pişireceğiz" dedi. DHA