Orman ve Su İşleri Bakanlığı İzmir’de Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tire’deki Bademli Barajı Havzası’nda yeşil kuşak projesi için 50 dekarlık alanda arazi hazırlığına başlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tire’deki Bademli Barajı Havzası’nda yeşil kuşak projesi için 50 dekarlık alanda arazi hazırlığına başlandı.

Arazi hazırlığının tamamlanmasının ardından sonbahar yağmurlarıyla birlikte ceviz ve badem gibi gelir getirici türlerden oluşan fidanlar toprakla buluşturulacak.

Yine Tire’deki Yenişehir Göletindeki 50 dekar alanda da ağaçlandırma çalışması yapan bakanlık, göletin üst kısmında yer alan 3 bin 100 dekarlık sahada da gelir getirici türlerden oluşan fidan dikecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hazırladıkları "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurguladı.

Bakan Eroğlu, söz konusu eylem planı çerçevesinde İzmir'de yoğun bir çalışma yaptıklarına dikkati çekerek, "Şimdiye kadar toplam 19 baraj ve gölet havzasında 12 bin 160 dekar alanda ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk. Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj kenarlarını ağaçlandırılmak suretiyle su kalite ve miktarını artırmayı, mevcut erozyonu önleyerek barajların ekonomik ömrünü uzatmayı ve yaban hayatı için yeni barınma alanları oluşturmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.