Haber/Didar DEMİRCİ
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararları listelerinde İzmir’deki atamalar dikkat çekti. Adını zeytin salamura tesisi ile duyduğumuz Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin de Urfa'nın Haliliye ilçesinin Kaymakamı olarak atandı. Kaymakamın savcı eşi de Urfa'ya atandı. Bunun yanı sıra Dikili, Bergama, Seferihisar, Bayındır, Foça, Aliağa, Karşıyaka, Kınık, Çeşme kaymakamları da değişti. Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı ve Erzincan Üzümlü Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Çakas İzmir Vali Yardımcısı olarak atandı.


NE OLMUŞTU?
Serap Özmen Çetin, 1 Eylül 2018 tarihinde Batman Vali Yardımcılığı'ndan Karaburun Kaymakamlığı'na atandı. Çetin, göreve başladıktan yaklaşık 15 ay sonra, 18 Aralık 2019 tarihinde Mordoğan Mahallesi Çatalkaya mevkiinde 1347 metrekarelik arazi satın aldı. Çetin, ilçenin imar planında tarım alanı olan araziyi satın alma işlemini, söz konusu alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 15 Mart 2019 tarihinde Özel Çevre Koruma Alanı (ÖÇK) ilan edilmesinden sonra yaptı. ÖÇK ilanı ile birlikte bölgede geçerli tüm imar planları ve faaliyetlerinin askıya alındığı dönemde, Çetin arazisinde yapılaşma gerçekleştirmek için harekete geçti.

Kaymakam Serap Özmen Çetin, araziye zeytin salamura tesisi ve ev yapmak için başvuruda bulundu. İzmir İl Tarım Müdürlüğü 23 Aralık 2020 tarihindeki yazı ile “Söz konusu evin tesisten önce yapılmaması, parselin vasfının arsa olarak değiştirilmemesi ve ifraz edilmemesi kaydı ile uygun görülmüştür” kararını verdi. Karaburun Belediyesi, ilgili kamu kurumlarından uygunluk görüşü aldıktan sonra 4 Ocak 2021 tarihinde Kaymakam Çetin'in başvurusu hakkında imar durum belgesi verdi. Belediye, evrakın üzerine, “Arazi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında tarım alanında kalmaktadır” ibaresini not düştü. Hem bu olguya hem de bölgenin ÖÇK kapsamında olmasına rağmen, Karaburun Belediyesi'nin 16 Temmuz 2021 tarihinde Çetin'e ev ve zeytin salamura tesisi yapı ruhsatı verdiği ortaya çıktı.