Haber/ Özge Günerken

İzmir’de sayıları yüzbinleri aşan sokak hayvanı nüfusunun kontrol altına alınabilmesi için kısırlaştırma çalışmaları büyük önem taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem hayvanların sağlığı ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hem de popülasyonun normal kabul edilen seviyede kalabilmesi için kısırlaştırma çalışmalarına ağırlık verdi. Başkan Tunç Soyer’in de talimatı ile Büyükşehir Belediyesi özellikle ihtiyaç olan ilçelere kısırlaştırma ve bakım alanında desteğini artırdı. Bu kapsamda 7 bölge kuruldu.

Önceki gün İzmir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Sezgin ve yeni Çevre Daire Başkanı Şükran Nurlu’yu ziyaret eden Hayvan Hakları Federasyonu-HAYTAP heyeti proje hakkında bilgi aldı.

Seferberlik başlatıldı

1 yıldır bu konuyla ilgili hem hayvan hakları savunucuları olarak girişimlerde bulunduklarını hem de Büyükşehir’in projesini takip ettiklerini belirten HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, “Başkanımız Tunç Soyer göreve geldiğinden bu yana ilçe belediyelere daha iyi hizmet vermek ve kısırlaştırmaları artırmak için çalışmalar yapılıyordu. Şimdi nihayet bu çalışmalar hızlandı ve 7 bölge kuruldu. Büyükşehir tarafından 7 bölgeye gönderilen veteriner hekim ve işçiler göreve başladılar. Toplama karavanı yapılıyor. Bu araçla örneğin kısırlaşacak canlar Kınık'tan toplanıp Dikili Bölge noktasına götürülecek, işlem bitince yine can dostlarımız eski bölgesine götürülecek. Yine bu proje kapsamında örneğin Urla'da görevlendirilen veteriner hekim Çeşme veya Karaburun'a da gidip orada kısırlaştırmaya yardım edecek. Veteriner Müdürümüz Hande Özyoğurtçu Gültekin ve Daire Başkanımız 1.5 aydır bu ilçelerle görüşüp, planlama çalışmalarını yürüttü. Salgın nedeniyle çalışmalar gecikse de şimdi tam kapasite ile proje hayata başladı. Bu önemli projede emeği geçen başta Başkanımız Soyer olmak üzere tüm müdürlerimize teşekkür ediyor, göreve başlayan veteriner hekimlere de başarılar diliyoruz” dedi.

Öte yandan uzun süredir talep ettikleri 2. acil müdahale aracı ile bir adet denetim aracının da hizmete girdiğini öğrendiklerini söyleyen Önder, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi.

Kısırlaştırma yapılacak bölgeler

1.Bölge: ÖDEMİŞ (+Bayındır-Beydağ-Tire-Kiraz) 2 veteriner hekim-3 işçi

2.Bölge: TORBALI (+Selçuk) 1 veteriner hekim 2 işçi

3.Bölge: SEFERİHİSAR (+Menderes) 1 veteriner hekim 2 işçi

4.Bölge: URLA (+Çesme-Karaburun), 1 veteriner hekim 2 işçi

5.Bölge: DİKİLİ (+Bergama-Kınık), 1 veteriner hekim 2 işçi

6.Bölge: FOÇA (+Aliağa), 1 veteriner hekim 2 işçi

7.Bölge: KEMALPAŞA, 1 veteriner hekim 2 işçi