Bu yıl beşincisi gerçekleşen ve geleneksel hale gelen ziyarette İZİKAD üyeleri, kadınlara Avrupa’nın birçok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha teşekkürlerini sundular.

İzmir’in önde gelen kadın derneklerinden İZİKAD, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadına verdiği değer dünyaca bilinen Ulu Önder Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret etti. Yönetim Başkanı Betül Sezgin ve Üyelerin katıldığı ziyarette Atatürk'ün mozalesine çelenk koyularak saygı duruşunda bulunuldu. 

“Ne mutlu çağdaş, üreten kadına”

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı: “ Sevgili Atam, Her sene geleneksel hale getirdiğimiz ziyaretimiz de yine İzmirli  işkadınları olarak huzurunda olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. İzmirli İşkadınları olarak, kadına ve kadının eğitimine verdiğin önemin farkındayız. Senin ilke ve devrimlerini benimseyen,  bize gösterdiğin doğrultuda çalışmaya devam eden, yaptığın devrimler sayesinde şu an huzurunda bulunan ‘Çalışan, üreten, Çağdaş İzmirli Cumhuriyet Kadınları’ olarak sana söz veriyoruz ki senden aldığımız cesaret ve bilgiyle, fikri hür  vicdanı hür, irfanı hür  nesiller yetiştirmeye ve onlara elimizden geldiğince yol göstermeye devam edeceğiz. İzmirli işkadınları olarak amacımız Yükselmek ileri gitmektir. Ne mutlu çağdaş, üreten kadına, ne mutlu sana sahip olan topluma. Ruhun Şad olsun Atam.”

“Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız”

İzmir İş  Kadınları Derneği olarak bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyaretini her yıl tekrarlayacaklarını belirten Sezgin, Mustafa Kemal Atatürk’un kurduğu Cumhuriyeti sonuna kadar savunacaklarını sözlerine ekledi.