Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilmişti... O karar iptal! İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta bununan İZFAŞ idari binalarının Tınaztepe Üniversitesi’ne devri iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Tunç Soyer, bürokratlardan Tınaztepe Üniversitesi ve tahsis ile ilgili alınan kararları talep etti. Konunun üzerinde yaptığı çalışma sonrasında mütevelli heyeti ile görüşerek alandan çıkmalarını, tek taraflı vazgeçmelerini istedi. Üniversiteye, Kültürpark içinde verilen alan dışında eski DGM binaları olarak bilinen Meslek Fabrikası içinde bir kısım ayrılacağını söyledi. Üniversite yönetimi de Başkan Soyer’in teklifini kabul etti. Kısa süre içinde meclis kararıyla yasal hale gelen protokol iptal edilerek yeniden düzenlenecek. Tınaztepe Üniversitesi’ne yine belediyeye ait başka bir yer verilecek.

Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, “Biz zaten orayı şu anda kullanmıyoruz. Buca’da kampüs kurulum çalışmaları ve inşaatımız sürüyor. Burası bir idari bina ve başlangıç merkezi olacaktı. Alternatif yeri değerlendireceğiz. Tunç Bey de Aziz Bey de bizim saygı duyduğumuz bir insan. Bu üniversite benim şahsi malım değil. Burası bir kamu görevi yapacak ve İzmir’in olacak. Süreci yakından izliyoruz. Uzlaşarak, birlikte karar veririz” dedi.