HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 2 No'lu Şube temsilcileri yedinci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamamasından dolayı arabulucu sürecine girmişti. Süreçte görüşen sendika temsilcileri ve belediye yetkilileri 16 maddeden 11 madde üzerinde anlaştı. Genel İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı

Arif Yıldız, “Arabulucu süreci içerisinde, bir kez daha masaya çağrıldık ve belediye yetkilileriyle görüştük. 16 maddeden 11'i üzerinde anlaştık” dedi.

Yeni teklif yapılmadı

Yıldız, bu maddeleri şöyle sıraladı: “İş ve işyeri değişikliği 10 yıl olarak geçti. Kıdem tazminatı 60 gün oldu. Gece çalışma ve ücreti yüzde 35 oldu. Çalışma süresinden sayılan haller 7 bendi kabul edildi. Çalışmanın tespiti, saat kartları 4'üncü bendi sadece şoförler olarak geçti. İkramiye 4'üncü bendi 2020 yılı itibariyle değişti. Yemek yardımı yüzde 28 zamla 21.89 TL oldu. Yakacak yardımı yüzde 38 zamla 200 TL oldu. Ulaşım yardımı yüzde 44 zamla 13 TL oldu. İzin yardımı yüzde 28 zamla 21.89 TL oldu. TİS tarihi değişerek geçti.” Görüşmelerde, en son teklif edilen yüzde 17.5 oranı üzerine yeni bir teklifin yapılmadığını dile getiren Yıldız, “Bizim amacımız TİS görüşmelerimizi masada bitirmek. Tüm maddelerimizin bağıtlanmasını istiyoruz. Diğer kalan maddeler, işçiler için kritik madddeler. Altı gün içerisinde arabulucu tayin edilecek. İşçilerimiz için görüşmelerimiz devam edecek. Umuyoruz her şey çok güzel olacak” dedi.

Soyer'den söz alınmıştı

Genel İş İzmir 2 No'lu Şube temsilcileri 10 Mayıs günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşerek, işçilerin taleplerini iletmişti. Soyer'in ise, en kısa sürede işçilerin taleplerine cevap vereceğini söylediği öğrenilmişti. Sözleşmeden, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik, park bahçeler, fen işleri, katı atık, çevre temizliği, makine atölyeleri, İZSU, ESHOT, hastane ve huzurevleri gibi 20 farkılı biriminde çalışan 4 binin üzerinde işçi ile KHK kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadrosuna geçen 800 civarında eski taşeron işçi faydalanacak.