Karşıyaka 1. İş Mahkemesi’ndeki davayı kazanan İZBAN işçileri, dün akşam Alsancak Gar İstasyonu’nda şarkılar söyleyerek kutlama yaptı.

gokce-adarİzmir’in toplu taşımada en önemli ulaşım ağı olan İzmir Banliyö Ağı’ndaki (İZBAN) grev devam ederken Karşıyaka 1. İş Mahkemesi, Demiryol İş Sendikası‘nın başvurusunu haklı bularak İZBAN’daki sürdürülen sınırlı sayıdaki seferin durdurulmasına karar verdi. Kararın ardından İZBAN işçileri, Alsancak Gar İstasyonu'nda toplandı. Gitar eşliğinde şarkılar söyleyen işçiler, mahkeme kararını eğlenerek kutladı.

Konu ile ilgili konuşan Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Alınan karar bizim toplu iş sözleşmesinde grev kararını uygulamaya koyduğumuz andan itibaren kanunsuzluk hüküm sürüyordu. Kanunsuz grev kırıcılığı işverenimiz tarafından grev kırıcılığı değil dendi. Biz hem grup çalışma bakanlığından grup müdürlüğüne hem de iş mahkemesine dava açtık. 6356 sayılı İş Kanunu’nun 68. Maddesi der ki: “Eğer bir iş yerinde grev uygulaması başlamış ise işveren grev uygulamasına greve çıkan işçilerin yerine gerek taşeron gerek ise başka işçileri çalıştıramaz.” Bugün mahkeme de bu yönde bir karar verdi. Verilen karar, dün akşam saat 18.00 gibi üçüncü icra müdürlüğüne tebliğ edildi. Bugün, Üçüncü İcra Müdürlüğü kararı işverene vermek üzere buluşacak. Gidip tebligat yapılacak” dedi.

KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İZBAN yönetiminin, sendika ile İzmir halkını karşı karşıya getirdiğinin altını çizen Ervüz, şu ifadeleri kullandı: “İzmir halkı ile bizi karşı karşıya getirmek için büyük çaba sarf eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBAN yönetimi her ne kadar biz sendikalı örgütlenmelere ve greve karşı değiliz dese de yaptıkları grev kırıcılığı hareketi bu sözlerin tersini kanıtlıyordu. Sürekli olarak sendika kararı sendika kararı deniliyor, asıl sendikanın aldığı karara neden olan sebep İZBAN yönetiminin grev kırıcılığı yapmış olmasıydı. Bunu göz ardı edip, doğrudan doğruya bizi karşı karşıya getiriyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz”

BENİ İLGİLENDİRMİYOR

Ervüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sık sık sendika ve grev hakkında konuşması için ise, şöyle dedi: “Onun ne dediği beni ilgilendirmiyor. Benim içim çok rahat”
Demiryol-İş Sendikası İş yeri Baştemsilcisi Ahmet Güler ise, işçilerin sevinçlerini dile getirerek, “Bu karar tüm işçiler için moral oldu. Hala ilk günkü inancımız ile gücümüz ile haklarımızı alana kadar burada direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.