İyilik Atölyesi”, alışveriş merkezinin yüksek kira talep ettiği gerekçesiyle kapanacaktı. Ancak taraflar arasında uzlaşmanın sağlanması sonucunda, kafe faaliyetine devam edecek.

Mavibahçe'deki, down sendromlu çocukların çalıştığı İyilik Atölyesi için kapanma kararı alınmasının ardından çığ gibi büyüyen tepki ve destekler, AVM yöneticilerinin geri adım atmasını sağladı. Daha önce kafenin kapanma tarihi 3 Aralık olarak açıklanmış olmasına karşın İyilik Atölyesi'ne destek olan bir gönüllünün araya girmesiyle kafenin hizmete devam edeceği belirtildi. Hem AVM hem de JP Gıda yöneticileri ile görüşen ismini vermek istemeyen gönüllü, taraflar arasında uzlaşmanın sağlandığını dile getirerek kiranın 48 bin liradan 33 bin liraya düşürüldüğünü açıkladı. Sanatçı Haluk Levent ve Ahbap Platformu'nun araya girmesi ile atölyenin başka bir yere taşınacağı söylentilerine ise, “Kafe, Mavibahçe Alışveriş Merkezi'nde faaliyetine devam edecek. Çocuklarımızın düzeni bozulmayacak” dedi.

Kampanya sürecek


Diğer yandan Haluk Levent ile Twitter üzerinden iletişim kuran Sivil Toplum Gönüllüsü Tümer Gülümserler, “Ahbap Platformu üyeleri ile görüştüm ve onları İyilik Atölyesi'ne davet ettim. Şuan 50 bin gönüllümüz ve burada çalışan çocuklarımız bu kafenin burada kalmasını istiyor. Ve biz kafenin Mavibahçe'de kalması için, resmi bir açıklama yapılıncaya kadar kampanyayı devam ettireceğiz” diye konuştu.


Açıklama yapılacak


Gülümserler, AVM yöneticileri ile kafe çalışanlarının toplantı gerçekleştireceklerini söyleyerek AVM yöneticilerinden bir açıklama yapılacağını söyledi. Kendileri ile iletişim kurulmadığının altını çizen Gülümserler, şöyle devam etti: “Biz kafe taşınmadığı ve kapatılmadığı sürece, her türlü uzlaşmaya açığız. Toplantı sonrası Hem JP Gıda yöneticilerinden hem de AVM yöneticilerinden açıklama yapılacaktır.”

Ne yaşanmıştı?


Yüksek kira bedelinin karşılanmaması nedeniyle kapatılacak olan İyilik Atölyesi'ne destek amaçlı bir çok ünlü sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Kafede çalışanların anneleri, atölyenin başka bir yere taşınacağı haberlerine ise tek isteklerinin Mavibahçe'de kalmak olduğunu söylemişti. Kendileri ile hiçbir iletişime geçilmediğinden yakınan anneler ve çalışanlar, AVM'nin konu karşısında sessiz kaldığını belirtmişti. İyilik Atölyesi'nin masraflarını karşılayan JP Gıda yöneticileri ile AVM yöneticileri arasında geçen toplantıda ise yapılan sözleşmenin ay sonuna kadar geçerli olduğu öğrenilmişti. Sürece, başlatılan imza kampanyasının dahil olması ile birlikte atölyenin kapanış tarihinin 15 Aralık'tan 3 Aralık Pazartesi gününe çekildiği bilgisine ulaşılmıştı.