Haber/ Sinan KESKİN

Ege Üniversitesi Yardım Derneği tarafından Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok ile Prof. Dr. Ramazan İnci öncülüğünde başlatılan ve gazetemizin yaptığı çağrıyla geniş kitlelere ulaşan kampanyaya destek büyüyor. 2 günde 20 bin TL bağış yapılırken, bu bağışlarla 1000 adet tek kullanımlık önlük ve 250 adet FFP2 maske yetkililere ulaştırıldı.

Ege Üniversitesi Yardım Derneği tarafından başlatılan ve gazetemizin yaptığı çağrıyla geniş kitlelere ulaşan kampanyanın ilk gününde 20 bin TL bağış yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok, şu ifadeleri kullandı; “Yaptığınız bağışların toplamı ikinci günde 20.000 TL'yi aşmıştır, desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Bugün, gelen istekler doğrultusunda, 1000 adet tek kullanımlık önlük ve 250 adet FFP2 maske yetkililere teslim edildi” dedi. Ok, dileyenlerin kampanyaya, Ege Üniversitesi Yardım Derneği’ne ait, Ziraat Bankası TR98 0001 0014 4607 2204 0350 40 IBAN No’lu hesabına “Üniversite Hastanesi’ne COVID-19 mücadelesi için” yazarak, uygun gördükleri miktarı EFT/Havale ile göndererek şartlı bağış yapabileceklerini de hatırlattı.

Dünyayı etkisi altına alan, binlerce kişinin ölümüne yol açan korona virüsü salgınıyla ilgili bakanlıklar, yerel yönetimler ve siyasi partiler mücadelelerine hız kesmeden devam ederken İzmir'de iş dünyası da harekete geçti. Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) başta sağlık sektörü ve paydaşlarına destek olmabilmel için Kriz Masası kurarken, İzmir Sanayici İş İnsanları Derneği (İZSİAD), Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İzmir Sanayici İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) geçtiğimiz pazartesi günü gazetemizin manşetinden duyurduğumuz kampanyaya destek verdiler. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) ise henüz bir açıklama yapmadı.

STK'lardan destek

Öte yandan geçtiğimiz pazartesi günü gazetemizin manşetinden duyurduğumuz “Alkış yetmez destek şart” başlıklı çağrımıza destek veren iş dünyasının sivil toplum örgütleri bu süreçte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini ifade ettiler. Haberimizin ardından görüşlerini paylaşan STK'lar şu ifadeleri kullandı;

Hasan Küçükkurt İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı:

Üzerimize düşeni yaparız

Korona virüs salgını nedeniyle dünya olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde mücadelenin ön saflarında emek harcayan sağlık çalışanları için 9 Eylül Gazetesi’nin yapmış olduğu kampanya çağrısı son derece değerli. Böylesi zamanlarda ülkeler elinden gelen tüm güçle savaşını verirken, toplumun tüm kesimlerinin de bu mücadelenin içinde olması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda sağlık çalışanlarımızın eksiklerinin giderilmesi adına tüm üyelerimizi harekete geçireceğimizden, üstümüze düşeni sorumluluk bilinciyle yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Betül Sezgin İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı:

Dayanışma günü

Sağlık çalışanları için yürütülecek her tür kampanya, çalışma ve destek organizasyonuna İZİKAD olarak katılacağımızı buradan belirtmek isterim. Böylesi zamanlar dayanışmanın, birliğin, omuz omuza mücadelenin günüdür. Bu anlamda kendilerini ve kendileriyle beraber ailelerini de tehlikeye atarak bu toplum için mücadele veren sağlık çalışanlarını sadece alkışlamak yerine onları koruyacak, çalışmalarını destekleyecek ve bizim adımıza yürüttükleri mücadelelerinde ellerini güçlendirecek her tür donanım, destek ve materyali ülke olarak tamamlamamız gerekiyor. Bu anlamda 9 Eylül Gazetesi’nin yapmış olduğu çağrıyı destekliyoruz.

Duha Baran EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı:

Yanlarındayız

Öncelikle 9 Eylül Gazetesi’ne yaptığı çağrı nedeniyle teşekkür ediyorum. Örgütlü toplumlar böylesi zamanlarda çok daha hızlı organize olarak sorunları ve krizleri aşar. Sivil toplum kuruluşlarının yetkinliği de aslında böylesi zamanlarda ortaya çıkar. Bu anlamla korona virüsü ile canları pahasına mücadele ederek hastaları sağlıklarına kavuşturmak için çalışan tüm tıp camiamızın EGİKAD olarak yanlarında olduğumuzu söylemek isterim.

Huriye Serter İKKB Yönetim Kurulu Başkanı:

Ülke olarak sorumluluğumuz

Korona virüs nedeniyle ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi ölümler artarken, verilen mücadele de toplum olarak dayanışmamızı gösteriyor. Böylesi zamanlar aslında toplumun tüm kesimleri olarak ne kadar dayanışabildiğimizi de gösteriyor. Korona virüsü yayılarak ülkemizi de etkisi altına alırken cephenin önünde savaş veren sağlık çalışanlarının, sağlıkla işlerini yapmalarını sağlamak ülke olarak hepimizin sorumluluğu. Bu sebeple 9 Eylül Gazetesi’nin çağrısını destekliyor, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğimizi ve üyelerimizi bu konuda harekete geçireceğimizi ifade etmek istiyorum.

Kriz masası kuruldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de hızla yayılan korona virüsü salgınına ilişkin harekete geçen EGİAD ise İzmir'de bir ilke imza atarak, üyelerinin ihtiyaç duyabileceği her türlü desteğe ilişkin bir kriz masası oluşturdu. Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlarından oluşan EGİAD Kriz Masası, üyelerinin Covid 19 kapsamında ihtiyaç duyabileceği sosyo ekonomik süreçlere ilişkin destek ve yönlendirici grup olarak faaliyet gösterecek. Bu kapsamdaki kriz masası, STK tarafından kurulan ilk kriz masası olarak faaliyet gösterecek. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğuna vurgu yapan Aslan, “Üyelerimize karşı görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinmezlik, yüksek sağlık riski ve neticesinde oluşması çok muhtemel ticari ve ekonomik riskleri üyelerimizle beraberce aşabilmek, yanlarında olabilmek, bu süreçten dolayı başta sağlık sektörü olmak üzere tüm paydaşlara destek olabilmek için bugünden itibaren EGİAD Yönetim Kurulu ve İdari Personelini “EGİAD KRİZ MASASI” olarak atamış bulunuyoruz. ‘Gönüllü olmak, gönlünce davranmak değildir’ söylemine bağlı kalarak bu kriz masasının içinde yönetim kurulu olarak bizzat yer alıyoruz” diye konuştu.