Mavibahçe AVM'de hizmete devam edecek İyilik Atölyesi için eğlence düzenlendi. Gönüllülerin de katıldığı gecede kafede çalışanları şarkılar söyleyip dans ettiler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

gokce-adarİyilik Atölyesi'nin kapanmaması için imza kampanyasına destek olan gönüllüler, çalışanlar ile İyilik Atölyesi'nde buluştu. Düzenledikleri kutlamada şarkılar söyleyip, dans ettiler

İyilik Atölyesi çalışanları, kafenin hizmete devam etmesini kutladı. Dünya Gönüllüler Günü'nde atölyeye destek olan OneTeam gönüllüleri de eğlenceye katıldı. Kafede düzenledikleri eğlencede hem Gönüllüler Günü'nü hem de kafelerinin kapanmamasını kutlayan çalışanlar ve gönüllüler şarkılar söyleyerek dans etti. Sivil Toplum Gönüllüsü Tümer Gülümserler düzenledikleri gece için, “Bu akşam herkes gönüllü olarak geldi. Müzisyen arkadaşlarımız, kafeyi süsleyen arkadaşlarımız, animatör arkadaşımız hepsi gönüllü. Çocuklarımızı mutlu görmek bizi daha çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Down sendromlu Bora Kırlıoğlu mutluluğunu dile getirerek, “Çok mutluyum. Dans edip şarkılar söylüyoruz. Kafemizin kapanmamasına çok sevindik. Şimdi daha da güçlüyüz” dedi. Bir diğer çalışan Deniz Ayçe Karagöz ise, “Kafemizin kapanacak olmasından dolayı çok üzülmüştük. Ailemizin dağılmasından korkmuştuk. Ama şimdi biliyorum ki artık kapanmayacak. Çok ama çok mutluyuz. Ailemiz ile burada çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


AÇIKLAMA YAPILDI


İyilik Atölyesi'nin işletmecisi JP Gıda ise sessizliğini bozarak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kafenin Mavibahçe Alışveriş Merkezi'nde faaliyetine devam edeceği duyuruldu. İzmir Down Sendromu Derneği üyeleri ise, “Projede desteğini esirgemeyen başta tüm gönüllülere, İzmirliler’e, desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz basın mensuplarına; ilgilenen, takip eden ve destek veren OneTeam ekibine ve herkese çok teşekkür ediyoruz. İyilik Atölyesi çocuklarımıza adeta bir özgüven patlaması yaşatan bir yapı olması bakımından farklı bir konsepte sahip. Çocuklarımız burada her gün toplumla iç içe ve iletişim halinde. Sipariş alıyor, hizmet ediyor, tatlı bir telaş içinde sürekli koşuşturuyor. Dışarıdan gözlemlenen mutluluklarının yanında onların kişilik ve duygularına olan katkıları çok önemli” dedi.

NE YAŞANMIŞTI?


Yüksek kira bedelinin karşılanmaması nedeniyle kapatılacak olan İyilik Atölyesi’ne destek amaçlı bir çok ünlü sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.İyilik Atölyesi’nin masraflarını karşılayan JP Gıda yöneticileri ile AVM yöneticileri arasında geçen toplantıda ise yapılan sözleşmenin ay sonuna kadar geçerli olduğu öğrenilmişti. Sürece, başlatılan imza kampanyasının dahil olması ile birlikte atölyenin kapanış tarihinin 15 Aralık’tan 3 Aralık Pazartesi gününe çekildiği bilgisine ulaşılmıştı. Daha sonra ise, ismini vermek istemeyen bir gönüllünün araya girmesi ile AVM'nin kirayı düşürdüğü ve kafenin kapatılmayacağı öğrenilmişti.