İzmir'in Bornova ilçesi sınırları içerisinde bulunan Laka Mahallesi'nde yer alan 1 milyon 830 bin 36,88 metrekarelik orman alanı, depremzedeler için konut alanı olarak belirlendi.

Egedesonsöz'ün haberine göre, 30 Ekim tarihinde İzmir'de yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası yaraları sarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Seferihisar açıklarında gerçekleşen deprem sonrası, Seferihisar'da tsunami oluşurken, en büyük yıkım ise Bayraklı'da gerçekleşmişti. Bayraklı bölgesinde 7 bina yıkılırken 114 vatandaş ise deprem sonrası hayatını kaybetti.

Yaşanan depremin ardından ise gerek yerel yöneticiler gerekse hükümet tarafından depremzedelere yönelik önemli adımlar atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ortağı olduğu Hilton'u ve kendi mülkiyetinde bulunan Uzundere konutlarını depremzedelere açarken, bakanlık tarafından depremzedeler için yeni konutların yapılacağı açıklanmıştı.

Deprem sonrası bakanlığın yeni konutların müjdesini vermesinin ardından ise, konutların nereye yapılacağı merak konusu olmuştu.



Edindinilen bilgilere göre depremzedeler için yapılacak konutlar için alan belli oldu. Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Laka Mahallesi'nde bulunan orman niteliğinde 1 milyon 830 bin 36,88 metrekarelik alan depremzedeler için konut alanı olarak belirlendi.

Depremde evleri oturulamaz durumda olan veya tamamen yıkılan vatandaşlara verilecek konutların yer alacağı yaşam alanında, okul, park, cami gibi ihtiyaçlarında ger alacağı öğrenildi.