İstanbul’da dolu yağışı etkili oluyor. Meteorolojinin uyarılarının ardından özellikle boğaz çevresi ve Kadıköy’de dolu yağışı etkili oluyor. Yağış nedeniyle Kadıköy’de bazı noktalarda yerler kısa sürede beyaza büründü.

Güngören’de metrekareye 27 kilo yağış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, AKOM’un kuvvetli sağanak raporunu paylaştı. Raporda metrekareye Güngören’de 27 kg, Kağıthane’de 17 kg, Göztepe’de 16 kg, Hadımköy’de de 15.8 Kg yağış düştüğü belirtildi. Raporda ayrıca Kadıköy ve çevresinde dolu yağışından dolayı ev ve araçlarda hasar meydana geldiği, şehrin bazı tünel ve alt geçitlerinde de göllenme meydana geldiği açıklandı.

Sorun yaşanan bölgeler

– AKOM sorun yaşanan önemli noktaları da şu şekilde duyurdu:
– Kadıköy ve çevresi dolu yağışı (ev ve araç hasar ihbarları)
– Arnavutköy Anadolu Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üzeri pazar yeri su baskını
– Tantavi Tüneli göllenme
– Bahçelievler Veli Recep Yazıcıoğlu Tüneli göllenme
– Haliç Köprüsü üzeri göllenme
– Topkapı Ulubatlı Altgeçit göllenme
– Sarıyer Tüneli girişi Bahçeköy İstikameti göllenme

Sel ve su baskını uyarısı

Vatandaşlar, aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu yağışına hazırlıksız yakalandı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Mahsur kalanlar var

Topkapı’da altgeçidi su bastı. İki otomobil ve bir servis minibüsü sular içinde kaldı. İki otomobil tamamen sulara gömüldü. Servis minibüsünün içerisinde mahsur kalanlar göze çarparken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.