İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde uygulanacak takvime göre seçim süreci bugün başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde uygulanacak seçim takvimine göre seçim süreci bugün başladı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesinin ardından yenileme seçimi 23 Haziran 2019'da yapılacak.

Kesintisiz uygulanacak seçim takviminde, resmi tatil günleri de seçim takvimi açısından normal çalışma günleri gibi değerlendirilecek.

Başlangıç tarihi 11 Mayıs Cumartesi olarak belirlenen yenileme seçimine ilişkin parametrelerin SEÇSİS'ten tanımlanması 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarınca 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 26. maddesinde belirtilenler hariç ilçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin listesi de mülki idare amirlerinden 13 Mayıs Pazartesi günü istenecek. 298 sayılı Kanunun 26. maddesi, "İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3 üncü maddesinde yazılı askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar, bu Kanunda gösterilen kurullara seçilemezler." hükmünü içeriyor.