Balıkesir'de bir vatandaş işsizlik ve borçlu olduğu gerekçesiyle kendini yaktı. Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakan vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı. Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakarak intihar teşebbüs eden kişinin Muhterem Birgül olduğu belirlendi.
Muhterem Birgül'ün işsiz olduğu için belediyeye defalarca iş başvurusunda bulunduğu bu gerçekleşmeyince de belediyenin önünde kendini yaktığı belirlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Twitter'dan yaptığı açıklamayla, Birgül'ün hastaneye kaldırıldığını söyledi ve ekledi: "Mustafa Birgül'e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor."
Mehmet Tüm konuya ilişkin şu mesajları paylaştı: "Balıkesir'de Mustafa Birgül adlı bir yurttaşımız kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. Yurttaşımız hemen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktoru Halil Beggi'yle görüştüm. Mustafa Birgül'e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor. Meclis'te kendini yakan işçimizden sonra, şimdi de Balıkesir'de "35 yaşlarında Mustafa Birgül kendini yaktı. İnsanlar genç yaşında açlığa, yoksulluğa karşı çaresizlikten dolayı kendilerini yakıyor. AKP zulmünü ezilenlerin ve yoksulların öfkesi bitirecek!"