Muğla'nın Datça ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde denize giren ve sahilde çadır kuran 26 kişiye para cezası uygulandı. Güneşli havayı fırsat bilen ve kısıtlamadan muaf tutulan turistler, İskele Mahallesi'ndeki Saklıkoy ve Hastanealtı plajlarından denize girdi, güneşlendi. Kentin farklı bölgelerinde denetimlerini sürdüren polis ekipleri, sahillere giriş ve çıkışlarda kontrol noktaları oluşturdu. Sahilde pasaport kontrolü yapan ekipler, turist olmadıkları belirlenen 17 kişiye cezai işlem uyguladı. Burgaz mevkisinde sahile çadır kuran dokuz kişiye de kısıtlamaya uymadıkları için ceza yazıldı.

'Serbest sandım'

Polisler, Hastanealtı Plajı’nda Melih B. isimli şahsı izinsiz denize girerken yakaladı ve hakkında tutanak tutmak istedi. Ancak vatandaş denize girenleri gördüğüm için serbest sandığını belirterek, bu yüzden denize girdiğini, işsiz olduğunu belirtse de ceza yemekten kurtulamadı. Denizden çıkınca karşısında polisi gören vatandaş, “Ben işsizim, bana ceza yazmayın” diye yalvardı. Polisi ikna etmeye çalışan ve turistlerin girebildiği denize neden giremediğini soran Melih B.’ye polisler uzun süre dil döktü. Polisler yasak olmasına rağmen denize giren vatandaşa, “Ben bir marketten geliyorum, bir yüzüp geleyim demek olmaz” dedi. Polisler, Melih B. hakkında tutanak tuttu.

İzinsiz gösteri düzenlemek isteyen 31 kişi serbest bırakıldı

1 Mayıs İşçi Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Konak Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Buca Şirinyer'de bir araya gelen gruplar, ellerindeki pankartlarla yürümek istedi. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan 18 kişi gözaltına alındı. Bornova ilçesinde ise Küçükpark'taki bir trafonun üzerine çıkarak pankart açan ve slogan atan iki kişi, polisin müdahalesiyle yakalandı. Kent genelinde izinsiz gösteri yapmak isteyen 11 şüphelinin daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 31'e yükseldi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve serbest bırakılan 31 kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası uygulandı.