İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 11’nci yıl dönümünde unutulmadı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Başkanı ve İGC Onursal Başkanı gazeteci ve yazar İsmail Sivri, ölümünün 11’inci yılında heykeli başında düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki heykeli başında düzenlenen törene, TGF ve İGC Onursal Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Kenan Çimen, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Gappi, Murat Attilla, Hatice Bülbül, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, Sivri'nin kızı Hikmet Gökmen, oğlu Talat Sivri, damadı Ömer Gökmen, torunu Levent Gökmen  ile çok sayıda gazeteci dostları katıldı. Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Sivri ve yaşamını yitiren tüm gazeteciler adına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin gazetecilerin büyüğü ve rol modeli olmasının ötesinde bir filozof ve iyi insan örneği olduğunu vurguladı. Dikmen, “Sivri’nin benim için en önemli özelliği babacanlığı ve yüreklere dokunmasıydı. Bu nedenle her zaman hem saygı, hem sevgi hem tebessümle anıyorum” dedi. Sivri’nin İGC’nin onursal başkanı olmasının gurur verdiğini belirten Dikmen, “İsmail Sivri adına Cemiyetimizin 10.sunu düzenlediği Çocuk Öykü Yarışmasının, onun hiç büyümeyen çocuksu yapısıyla oluşturduğu dünyayı düşündüğümüzde, ismini yaşatma konusunda çok doğru bir yoldan gittiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Sivri’nin uzun yıllar İGC Başkanlığı yaptığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Çok iyi bir insandı. İnsanlığın bütün özelliklerini üzerinde taşıyordu. Esprili, güler yüzlü, şakalaşan, onurlu, kişilikli bir insandı. Onun ötesinde de iyi bir yazardı. Çocuklara çok önem verdiği için onlara daha çok yazardı. Üreten, yazan ve geleceğe ışık tutan biriydi. Cemiyet yaşadığı sürece onun adına çocuklar için düzenlediğimiz öykü yarışması yaşayacak ve o çocukların yazdıkları kitaplaşacak, gelecek nesillere de kalacaktır. Bugün 91 yaşında olacaktı, şimdi yine 91 yaşında ama bizim kalbimizde yaşıyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Büyük bir üstadın anma töreninde bulunmaktan dolayı onurluyum” diye konuştu.  

İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu da, gerçek bir Atatürkçü, gazeteci ve yazar olarak tanımladığı Sivri’nin, örnek bir insan olduğunu söyledi. Maruflu, “Hayat dolu bir insandı. Biz ona modern Nasrettin Hoca derdik. Çok akıllı, güzel cevaplar veren, devlet adamlarıyla konuşurken bile bunu belli eden bir değerimizdi. Çok bilgili, birikimli, kültürlü, gazeteciliği merdivenleri hazmede hazmede çıkarak en son noktaya gelmiş biriydi. Fakir fukara babasıydı. Meslektaşlarını koruyan ve kollayan biriydi” dedi.

TGS İzmir Şubesi Bakanı Halil Hüner, Sivri için “sevgi tutkalıydı” benzetmesi yaptığı konuşmasında, “Günümüzde sevgi sözcüğü çok önemli hale geldi. İsmail Sivri bunu 30 yıl önce başardı.  Kendisini sevmeyenleri bile sevgiyle yaklaşarak sevgi potasında eritti” diye konuştu. Gazeteci Erdal İzgi de “Sivri, hak ve hukuk adamıydı. Kollarını açsa 8 milyar insanı kucaklar, yine de kollarının yarısı boş kalırdı. O kadar sevgi dolu bir insandı” dedi.

Gazeteci Okan Yüksel, “İsmail Sivri’nin mezar taşındaki iki parantez arasında bir destan vardır. Gazetecilik, insan sevdası, sevgi, dostluk, vatan, ulus, Mustafa Kemal Atatürk sevgisi vardır. Her şeyden önce onurun simgesi vardır. Ölüm bazı insanlar için son söz değil, yorgunluk gidermektir. Yorgunluk gideren İsmail Sivri’yi biz yüreğimizde sakladık” diye konuştu.  

İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Gökmen de, “88 milyonu kucaklardı ama Talat ve beni ayrı kucaklardı. Onu çok özlüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İsmail Sivri’nin anıtına karanfiller bırakılmasıyla tören sona erdi.