Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan eski bakanlardan Işılay Saygın (72), nefes darlığından dolayı kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alınmıştı. İzmir'in yetiştirdiği duayen politikacı Sayın Işılay Saygın'ın sağlığı ile ilgili doğru bilgiye ulaşmak adına Genel Başkanı olduğu Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği sözcüsü Jale Gelgör bir basın açıklamasında bulundu.

Jale Gelgör tarafından yapılan açıklamada:

“Sevenlerinin endişelendiği Sayın Işılay Saygın, Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde  bir süredir gözetim altında bulunmaktadır. Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç sorumluluğunda interstisyel akciğer hastalığı ünitesi tarafından düzenli olarak izlenmektedir. 28 Haziran 2019 tarihinde kliniğe yatışı gerçekleştirilen Sayın Saygın'a güncel tüm tedaviler uygulanmış, hastalığın gidişatı nedeni ile yoğun bakım ünitesinde,yüksek solunum desteği gerektiği için mekanik solunum destek cihazına  bağlanmıştır.Cihaza uyumunu arttırmak için tedavisi uyutularak devam etmektedir. Hayati bulguları an itibarı ile stabildir. Hasta ziyaretçilerinin çok kalabalık olması nedeni ile hasta kabulü ve ziyareti yasaklanmıştır. “ ifadesi kullanıldı.

Işılay Saygın Kimdir?

İzmir Buca doğumlu olan Işılay Saygın Ege Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. 1973-80 iki dönem Buca Belediye Başkanlığı görevini yaptı. Buca Belediye Başkanlığı görevini yaparken, 12 Eylül Askeri Darbesi ile görevden ayrıldı. 2 yıl serbest mimar olarak görev yaptı. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarında yapılan seçimleri kazanarak beş dönem İzmir Milletvekilliği yaptı. Işılay Saygın, Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı; 51. (Tansu Çiller), 52. (Tansu Çiller), 54. (Necmettin Erbakan) ve 55. (Mesut Yılmaz) Türkiye Hükümetleri'nde ise, Devlet Bakanıdır.