1 Mayıs Tertip Komitesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs 2018 Salı günü İzmir'de ulaşımın ücretsiz olmasını talep etti. 1 Mayıs Tertip Komitesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yaptıkları yazılı açıklamada, 1 Mayıs 2018 Salı günü İzmir'de ulaşımın ücretsiz olmasını talep etti.

1 Mayıs Tertip Komitesi ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yaptıkları yazılı açıklamada, "Emek ve demokrasi eksenli taleplerin dile getirilmesi amacıyla ve İzmir'de yüzbinlerce emekçinin aydınlık bir geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek adına 1 Mayıs alanlarını doldurması bu yıl her zamankinden çok daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle 1 Mayıs 2018 Salı günü İzmir içinde tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olmasını talep ediyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Bu vesileyle tüm İzmirlileri emeğimiz, ülkemiz ve geleceğimiz için, güzel günler için 1 Mayıs Salı günü saat 13.00'de Gündoğdu Meydanı'nda buluşmaya davet ediyoruz."

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcileri,dün öğle saatlerinde, Konak Meydanı Kemeraltı girişinde bir araya geldi. Tertip Komitesi Başkanı Memiş Sarı, okuduğu basın açıklamasında, iktidarın darbe girişimini fırsata dönüştürdüğünü öne sürerek, “On binlerce kamu çalışanının işinden, aşından edildiği, yasa tanımazlığın doruk noktaya eriştiği, doğa talanının ülkeyi yaşanmaz kılma yolunda ilerlediği, işçi cinayetlerinin rutin haline geldiği ve kadına yönelik şiddetin doruğa çıktığı, ekonominin çöküş sinyalleri verdiği günlerken geçerken, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü karşılamaya hazırlanıyoruz” dedi. Sarı, tüm İzmirlileri 1 Mayıs günü saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı’na beklediklerini söyledi.