Haber/ Gökçe ADAR

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan korona virüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın virüsün Türkiye'de de tespit edildiğini açıklamasının ardından, pek çok ilde virüs araştırması yapılmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın mümkün olmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısı sonrası, İzmir'de de deyim yerindeyse hayat durdu. Kente hakim olan virüs paniği, haklarını alamayan ve meydanlarda direniş başlatan işçilere de adete darbe vurdu. Gaziemir'de F-35 savaş uçaklarının parçalarını üreten Kale Grubuna ait Gaziemir serbest bölgede bulunan Kale Pratt fabrikasından çıkarılan 95 işçinin ve Gaziemir serbest bölgede çeşitli markalara üretim yapan SF Trade Tekstil'de çalışan 4 kadın işçinin başlattığı direniş virüs nedeniyle ertelendi. Kale Pratt işçileri, 15 gün, SF Trade Tekstil işçileri ise 10 gün direnişlerine ara vermek zorunda kaldı. Kale Pratt işçilerinden Evren Aktürk, komitenin toplanacağını ve izlenecek yol haritasını kararlaştıracaklarını dile getirdi. Aktürk, “Tüm kentte olduğu gibi büyük fabrikalarda çalışan işçiler de endişeli. Virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında biz de direnişi ertelemek zorunda kaldık” dedi.

DERİTEKS Sendikası Örgütleme Uzmanı Cihan İşçi ise, “İşçi arkadaşlarımızın direniş başlattıkları Gaziemir serbest bölgede hijyen konusunda sıkıntılar vardı. Bu yüzde işçi arkadaşlarımız direnişe devam etmek istemedi. Bu nedenle direnişimizi 10 gün erteledik” ifadelerini kullandı. Bergama Belediyesi'nde işten çıkarılan Gonca Çetin, Nazlı Deniz Tan ve Alev Çakır'ın başlattıkları direniş ise ertelenmedi. Kadın işçiler belediye önünde başlattıkları direnişe 38'inci günde de devam ediyor.

Bergama Belediyesi'nde işten çıkarılan Gonca Çetin, Nazlı Deniz Tan ve Alev Çakır'ın başlattıkları direniş ise ertelenmedi. Kadın işçiler belediye önünde başlattıkları direnişe 38'inci günde de devam ediyor. Öte yandan Menemen Belediyesi'nden atılan işçiler ise direniş çadırlarına başlattıkları direnişe devam ediyor.