İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, her gün çok sayıda kişiye imar barışı konusunda bilgi veriyor.

Günde 3 bin 500-4 bin kişinin, kurulan imar barışı masalarına başvurup bilgi aldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, depreme dayanıksız olan yapılara da yapı kullanım belgesi verildiği yönündeki eleştirilerle ilgili, "Depreme dayanıksız da olsa, kaçak yapıdır. En azından insanın kullanım hakkını alması açısından yapı kayıt belgesini alması önemli. Daha sonra güçlendirebilir, kentsel dönüşüme koyabilir" diye konuştu.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, imar barışı başvuruları konusunda bilgi verdi. Yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini, hatta bayram tatilinde bile çalıştıklarını söyleyen Varan, "Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bilgilendirme yapıyoruz. Çok yoğun bir şekilde sürüyor. Vatandaşlarımızın bilgi alması bakımından kaymakamlıklarla organizasyon yaptık. İzmir genelinde 120'ye yakın toplantı yaptık. Halkla, muhtarlarımızla birlikte toplantılar yaptık. Birinci aşamayı aştık. Alanda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi. Vatandaşların müdürlük bünyesinde kurulan imar barışı masalarından bilgi aldığını, başvuruların ise e-devlet üzerinden yapıldığını kaydeden Varan, o nedenle kaç kişinin başvuru yaptığını bilmediklerini dile getirdi. Varan, "Bakanlığımız açıkladı. Türkiye genelinde şu ana kadar 600 bin civarında başvuru yapıldı. Günde ortalama 100 bin civarında müracaat edildiğini anlıyoruz. Bu önemli bir rakam. Gün geçtikçe de artacak. Vatandaşlarımızın tepkisi güzel" diye konuştu.

"GÜNDE 4 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLİYOR"


İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bilgi almak için günde 3 bin 500-4 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Varan, "26 masamız var. Biz de alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 50 arkadaşımız bu konuda görevli. Vatandaşı burada bekletmek istemiyoruz. Hemen vatandaşı bilgilendiriyoruz. Takıldıkları yerde biz de yardımcı oluyoruz" dedi.

PTT ile görüştüklerini de vurgulayan Selahattin Varan, şunları söyledi:

"Burada bir şube açacağız. E-devlet şifresini hemen buradan alabilecekler. Vatandaş buraya gelmişken şifresini alacak ve çok fazla zaman kaybetmeyecek. Hizmeti direk alanda vereceğiz."
"Depreme dayanıksız olan binalara da yapı kullanım belgesi veriliyor mu" sorusuna yanıt veren Varan, "Tamamen vatandaşların kendi sorumluluğunda olan bir konu. Depreme dayanıklı da olabilir, dayanıksız da olabilir. Bu imar barışının konusu değil. Her binayı ilgilendiren bir konu. Ama depreme dayanıksız da olsa, kaçak yapıdır. En azından insanın kullanım hakkını alması açısından yapı kayıt belgesini alması önemli. Daha sonra güçlendirebilir, kentsel dönüşüme koyabilir" dedi. DHA