Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısında “Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na da, AK Parti Genel Başkanlığı'na da, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına da milletim getirdi. Onlar ‘tamam’ derse, kenara çekiliriz” demesi üzerine sosyal medyada #tamam hashtag’iyle kampanya düzenlendi.

#tamam Dünya TT oldu


Cumhurbaşkanı adaylarının ve Millet İttifakı'nın da destek verdiği #tamam dünyada TT oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında sonraki 7 saat içinde #TAMAM hashtag’iyle atılan 1 milyona yakın tweet, bu sözü dünya ölçeğinde TT (trending topic) yaptı.
Sosyal medya kampanyası cumhurbaşkanı adayları da katıldı. CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin “Vakit TAMAM” paylaşımı ile İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in “TAMAM Türkiye İyi olacak” tweetleri binlerce kez retweet edildi.
Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun Refah Partisi’nin Erdoğan’ı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na taşıyan 1994 Seçimleri sloganı olan “ TAMAM inşallah” paylaşımı ile kampanyaya katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da twitter hesabından “Benden de bir TAMAM gelsin” yazdı.

#DEVAM ile karşılık verildi


Sosyal medyada muhalefetin atağına, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına destek verenler de #devam hashtag'i ile karşılık verdi. Cumhur İttifakı’na destek verenler attıkları 250 bine yakın tweet ile Türkiye TT listesinde ikinci sıraya yükseldiler, Dünyada ise 4. sıraya kadar çıktılar.
Cumhur ittifakının twitter kampanyasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye sadece bir ülkenin adı değildir, aynı zamanda yüz milyonlarca mazlum için umudun adıdır. #ERDOĞANileDEVAM” tweet’iyle destek verirken Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş da “24 Haziran 2018’de Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda tarihi bir adım daha atacağız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Cumhurbaşkanımız ile DEVAM” yazdı.

Twitter'da #tamam ve #devam savaşları halen sürüyor.