Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Çiğdem Arık (33), en tehlikeli dönem olarak bilinen dördüncü evredeki meme kanserini, uygulanan tedavi ve eşinin desteğiyle bir yılda yendi. İstanbul'da yapılan kemoterapi tedavisinde 14 santimetre olan kanser kitlesi 3 santimetreye kadar küçülen Arık, süreci şöyle anlattı: “Eşimi ve kızımı düşündüm. Güçlü olmak zorundaydım. Yılmadım, kanseri yeneceğime dair hep umutla yaşadım. Hastalığım boyunca eşim yanımdan hiç ayrılmadı, onun desteği, verdiği moralle kanseri yendim.”

Emre Arık ise, “Ben aynı şekilde hastalansam, eşim de bana destek olur. Hastanede eşimle aynı odada bir kadın hasta vardı. Eşi kanser olduğu için terk etmiş, öğrendiğinde eşim bana sarılıp, 'İyi ki varsın, yanımdasın' dedi” ifadelerini kullandı. Şarkıcı Haluk Levent'in hastalığı boyunca kendisine maddi ve manevi destek verdiğini belirten Arık, sağlığına kavuşmasının ardından Levent'le çiftetelli oynadı.

Eşinin dövdüğü Filiz yaşam savaşı veriyor

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşi İbrahim T., cinsel isteklerde bulunup olumsuz cevap alınca iki çocuk annesi eşi Filiz T.'yi (38), iddiaya göre "Sen bakımsızsın, seni beğenmiyorum" diyerek dövdü. Başına aldığı darbe sonucu menenjit geçiren ve omuriliğinde kırık olan Filiz T.'yi, oğlunun ihbarı üzerine kız kardeşleri kurtardı.

Filiz T., hastanede yaşam savaşı verirken, İbrahim T. tutuklandı. Filiz T.'nin yanına gittiklerinde, kendilerine jandarma diye fısıldadığını aktaran kardeşi Sevgi Erol, “Kardeşim, ahırdan bozma kötü bir odada tek başına yaşıyordu. Gittiğimizde yalnızca nefes alabiliyordu. Kardeşimize ne olduğunu sorduğumuzda kayınvalidesi bize hiçbir şeyinin olmadığını söyledi. Hiçbir şey bizi teselli etmeyecek ama yapanın da yanına kar kalmayacak” dedi.

İbrahim T.'nin, eşi Filiz T.'ye yıllardır hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uyguladığının iddia eden Sevgi Erol, "İbrahim T., yıllardır kardeşime fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet uyguladı” diye ekledi. DHA