Geçtiğimiz yıl 675 sayılı KHK ile 29 Ekim 2016 yılında görevlerine son verilen akademisyenler bir açıklama yayınladı.

İstanbul Üniversitesi mensubu akademisyenler Levent Dölek, Barkın Asal, Savaş Karabulut, Ahsen Deniz Morva, T. Hakan Ongan, M. Cemil Ozansü imzası taşıyan açıklamada “En sonunda kazananın mücadeleci bilim emekçileri olacağına inanıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Üzerimizde KHK’larla inşa edilmiş bütün kısıtlardan kurtularak işimize geri dönmek, emeğimizle ekmeğimizi kazanmak, öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz. Ama asıl mücadelemiz, döneceğimiz hür bir üniversite, eşit ve kardeşçe yaşayacağımız hür bir ülke içindir” ifadelerine yer verildi.

MAĞDUR DEĞİL HAKLIYIZ

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “29 Ekim’de Cumhuriyeti geriye götürmek, yok etmek isteyenler; Cumhuriyeti ileri taşımaya çalışan sosyalistleri attılar. Çünkü 29 Ekim’de üniversiteye piyasacı Amerikan modelini uygun görenler, kamucu üniversiteyi savunan anti-emperyalistleri attılar. Biz meseleyi bu kadar yalın ve net bir şekilde görüyoruz. Hepimiz, türlü zorluklarla geçirdiğimiz bir yılın ardından mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Elimizden geleni, emeğimizi, birikimimizi halkımızın baskıya ve emperyalizme karşı hürriyet mücadelesine vakfetmeye hazırız. Bizi okutan halkımıza borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimizi düşünüyoruz. Biz, mağdur değil haklıyız. Üzerimizde KHK’larla inşa edilmiş bütün kısıtlardan kurtularak işimize geri dönmek, emeğimizle ekmeğimizi kazanmak, öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz. Ama asıl mücadelemiz, döneceğimiz hür bir üniversite, eşit ve kardeşçe yaşayacağımız hür bir ülke içindir.” denildi