Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı gazeteci – yazar İsmail Sivri ölümünün 13.yılında İsmail Sivri Heykeli önünde düzenlenen törende meslektaşları, dostları ve ailesi tarafından anıldı. Her yıl ölüm yıl dönümü olan 2 Ağustos’ta düzenlenen tören bu yıl Kurban Bayramı ve pandemi sebebiyle 5 Ağustos’ta gerçekleşti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki heykeli başında düzenlenen törende CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Uçar, Sadık Pala, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Konak eski belediye başkanı Erdal İzgi, İsmail Sivri’nin ailesinden oğlu Talat Sivri, yeğeni Serap Alper ile çok sayıda gazeteci ve halktan da birçok kişi katıldı.

Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, İsmail Sivri ve yaşamını yitiren gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İsmail Sivri’nin kendisi çok özel bir değere sahip olduğunu belirtti.

Dikmen, ‘Benim için bir meslek büyüğü ve cemiyetimizin başkanı olması dışında insan ilişkilerinde de örnek teşkil eden, zor zamanlarımızda yardımımıza koşan, derdimize çare bulmaya çalışan çok değerli bir insandı. İçimizdeki sevgi de bu yüzden hiç eksilmeden yıllardır daha da güçlenerek sürüyor. Cemiyetimizin onursal başkanını ölümünün 13.yılında da büyük bir saygı ve özlemle anıyoruz. Onun gibi bir değeri tanıdığımız için onur duyuyoruz’ dedi.

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ‘İsmail Sivri sadece makamlarda değil gönüllerde de yer edinmiş önemli bir insandı. 14 yıl boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını yaptığı dönemde Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu başkanlığı yapmış, onlarca kitap yazmış, binlerce çocuğa ışık olmuş ve yol göstermiş, dürüst ve insan sevgisiyle dolu, alçak gönüllü bir insandı. 80 yaşında aramızdan ayrıldı ama 93 yaşında hâlâ kalplerimizde yaşıyor’ dedi.

İsmail Sivri’nin çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Sancar Maruflu, ‘İsmail Sivri’nin aramızdan ayrılmasının üzerinden 13 yıl geçti. Bıraktığı izlerle, yaptığı güzel işlerle anılıyor. İsmail Sivri çok önemli, unutulmayacak bir değerimiz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İZFAK ve Konak Belediyesi’nin destekleriyle bu töreni düzenledik, adını yaşatmaya devam edeceğiz’ dedi.

Törende konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğum değerli büyüğümüz İsmail Sivri’yi saygıyla anıyorum. Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti onursal başkanlığı görevlerini gerçekleştirmiş, kentimizin gelişmesi için çok önemli katkılarda bulunmuş, gazeteciliğinin yanında insani değerleriyle birçok insanın sevgisini kazanmış çok önemli bir kişiydi. Gelecek kuşaklara böyle bir değerin aktarılması çok önemli, kendisi tekrar saygıyla anıyor ve törenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”

İsmail Sivri’nin yakın arkadaşı ve Konak eski belediye başkanı Erdal İzgi de İsmail Sivri’nin çalışkan ve yol gösterici bir olduğunu ifade etti. İzgi, ‘Düşüncenin böylesine prangaya vurulduğu, fikrin kelepçelendiği bir dönemde İsmail Sivri’yi çok daha iyi anlıyoruz. Kendisini saygıyla anıyorum. Törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Gazeteci – Şair Okan Yüksel de İsmail Sivri adının uzun yıllar yaşayacağını belirterek şu sözleri aktardı; ‘İsmail Sivri; cesaret, yiğitlik, dostluk ve edebiyat insanıydı. Ölümsüz bir insandı. Yüreğimizde sevgimizle yaşamaya devam ediyor.

İsmail Sivri’nin yeğeni olduğu için şanslı olduğunu ifade eden Serap Alper ise, ‘Yeğeni olmaktan her zaman gurur duyduğum rahmetli dayım yüreği sevgi dolu, merhametli, iyilik sever bir insandı. Çok hoşgörülü, çok yüce gönüllüydü. Sevgiyle kalbimizde yaşatıyor ve onu çok özlüyoruz’ dedi.

Konuşmalarının ardından toplu fotoğrafın çekilmesiyle tören sona erdi.