İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklama şöyle:

25 yıl önce bugün gözaltında öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi saygı ve özlemle anıyoruz.

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde Ümraniye E tipi Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek, haber yapmak için gittiği Alibeyköy’de gözaltına alındı ve Eyüp’te bir spor salonunda dövülerek öldürüldü. “Duvardan düştü” dendi. Gerçekler kamuoyundan gizlendi, çarpıtıldı.

Basın tarihimize yine bir kara leke olarak geçen bu cinayet ne ilk ne sondu. Geçmişten bu yana halkı bilgilendirmek için gerçeğin peşinde koşan gazeteciler, bu gerçeklerin açığa çıkmasından korkan karanlık güçler tarafından açık hedef haline getirildi. Katledildi, tutsak edildi.

Gazeteciler hâlâ tehdit altında, sansür ve baskılara maruz kalarak görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Hapsedilen, fişlenen, işsiz bırakılan binlerce meslektaşımız üzerinden gerçek gazetecilik susturulmak isteniyor.

Ancak bir avuç kalsa da onurlu, her koşulda dik duran meslek emekçileri kararlılıkla, bu baskılara boyun eğmeden, demokrasiye ve özgürlüğe olan inançla çalışmaya devam ediyor. Demokrasinin ve basın özgürlüğünün tam anlamıyla yaşanıldığı günlerin geleceği umuduyla mücadelelerini sürdürüyor.

Onurlu dik duruşlarıyla isimleri hep yaşayacak olan diğer basın emekçilerimiz gibi henüz 28 yaşında görevi başındayken aramızdan alınan meslektaşımız Metin Göktepe de hiç unutulmayacak.