Avrupa Birliği Sivil Toplum 4. Medya Özgürlüğü Oluşturma ve Medya Özgürlüğü programı kapsamında, ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ Ocak 2019 tarihi itibarıyla Türkiye Gazeteciler Sendikası ve İGC tarafından uygulanmaya başlandı. Projede, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İGC partner olarak yer alıyor. Hibe destek programı kapsamında iki kurum bünyelerinde Basın Akademisi oluşturacak. İGC proje kapsamında toplam 350 bin Euro hibe destek alacak. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile biraraya gelen proje heyetine İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilek Gappi ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Müdürü Semih Aksoy katıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, AB proje desteğinin İGC tarihinde ilk kez gerçekleştiğine dikkat çekti. Dikmen, “Cemiyetimiz tarihinin geleceğe yönelik en yüksek bütçeli projesini hayata geçirmiş olmaktan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak onur duyuyoruz” dedi.

Dikmen Akademi’de ilk etapta İGC üyeleri ile çalışan, işsiz, genç ve serbest gazeteciler için mesleki gelişime yönelik eğitim programları oluşturulacağını belirtti.

Dikmen şu bilgileri verdi: “Çalışmamız Akademi içerisinde ve farklı illerde gerçekleşecek eğitim programlarından oluşacaktır. İlk etapta cemiyet binasında açacağımız İGC-AB Basın Akademi Merkezinde 4 ayrı eğitim programı ile başlayacağız. Gerçekleştirilecek eğitim programlarına ilişkin daha sonra ayrıntılı bilgi sunacağız. Yönetim Kurulu olarak üretken, yeni kaynak yaratan ve sürdürülebilir yönetim anlayışımızı, bu proje ile geleceğe taşıyacağımız için kıvanç duyuyoruz”

İGC Basın Akademisi eğitim programları Nisan ayı içinde başlayacak.