Dün Cumhuriyet bürosunun kapandığı 2015 yılından bu yana gazetenin temsilciliğini üstlenen Ege Bölge Temsilcisi Hakan Dirik ve çalışan üç kişinin işine son verilmişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, konuya dair tepkisini dile getirdiği bir metin yayınladı.

 İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, tarafından yapılan yazılı açıklamada:

“Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nda bayram öncesi yaşanan işten çıkarılmalar vicdanımızı yaraladı.

 Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Dirik, Haber Müdürü Yusuf Özkan ve Reklam Sorumlusu İbrahim Yoğurtçu’nun işlerine son verilmiş olduğunu öğrenmekten İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük üzüntü duyuyoruz.

2015 yılında da ani bir bildirimle kapatılan İzmir Bürosunda gazete çalışanı meslektaşlarımızın çoğu bir günde işsiz kalmışlardı.

Büronun kapatılmış olmasına rağmen Hakan Dirik ve Yusuf Özkan uzun süre bir mekanları olmadan İzmir ve Ege Bölgesindeki Cumhuriyet okurlarını gazetelerinden mahrum etmemek için büyük bir özveriyle, gayretle çalıştılar.

Geçtiğimiz aylarda yeniden kendi bürosuna geçen gazetenin 9 Mayıs’ta 95. yıldönümü kutlamasında da Cumhuriyet Ege Eki müjdesini almıştık. O gün İzmir Bürosundaki arkadaşlarımıza yapılan sonuna kadar hak ettiklerine inandığımız övgüler boşuna olmamalıydı. O güzel yıldönümü kutlamasının ardından birkaç hafta geçmeden tam da bayram öncesi ‘işinize son verildi’ bildirimi hepimizin vicdanını yaralamıştır.

Tarihinin en zorlu, işsizliğin en yüksek seviyede olduğu bir dönemi yaşayan Türk basını ne yazık ki kendi içinde etik değerleri sorgulatan bir uygulamayla daha karşılaşmıştır.

Meslektaşlarımızın başarılarını bundan böyle de her koşulda sürdüreceklerine inancımız tamdır.” ifadeleri kullanıldı.