İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle pek çok insan evde kalsa da biliyoruz ki aralarında basın emekçilerinin de bulunduğu çeşitli sektörlerde çalışan on binlerce emekçi, hayatları pahasına insanların hayata tutunması için işine gitmek, işini yapmak zorunda kaldı. Emeğin en yüce değer olduğunu dayanışmanın, örgütlü olmanın, birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha öğrendik yaşadıklarımızla. Bu yıl alanlarda bir araya gelip sesimizi duyuramayacağız belki ama biliyoruz ki dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca emekçinin yüreği, aklı hep aynı şeyleri dillendirecek.

Biz gazeteciler de

Emeğin sömürülmediği,

Hiçbir gazetecinin sosyal güvencesiz çalıştırılmadığı, her güne işsizlik korkusuyla başlamadığı, sendikal örgütlenmenin engellenmediği,

Sadece mesleğinin gereklerini yerine getirdiği için hiçbir gazetecinin parmaklıklar ardına hapsedilmediği,

Düşüncelerin özgürce ifade edildiği,

Adaletin, hukuk kurallarının herkese eşit uygulandığı,

Sömürüsüz, eşit, adil, herkesin barış içinde yaşadığı bir dünya istiyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak emeğin özde saygı görmesi gereğine olan inancımızla, Türkiye’nin sendikalı olup, toplu iş sözleşmesine sahip tek yerel gazetesini yayınlamanın kıvancıyla, bu dünyayı kurmak için mücadele etmekten, doğruları, gerçekleri yazıp söylemekten asla vazgeçmeyeceğimizi belirtir bu zor günlerde bizi hayatla buluşturan emekçiler başta olmak üzere herkesin 1 Mayıs bayramını kutlarız.

Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın güzel günleri getirecek örgütlü mücadelemiz!